Middagsproblem


Ibland som au pair, precis som för alla andra så ställs man inför situationer som man inte är van vid och som man måste försöka klura ut. Idag stog jag inför uppgiften att tillaga bläckfisk, något som jag aldrig i hela mitt liv tillagat och som jag även ibland har lite problem med att tycka om.




Vad gör man med detta?

En lördag i bilder























Jag kommer sakna er kära bakverk!


För att muntra upp mig sjäv lite och bara för att det är så himla gott köpte jag med mig en croissant på väg till skolan.


suck..

 Åh vad jag älskar när barnen säger att jag irriterar dem eller är elak för att jag ber dem ta upp en tröja från golvet eller borsta tänderna!!

Livet som au pair är inte alltid en dans på rosor..

Jag är i himlen

Ett måste för alla som älskar gammla grejer och någon gång besöker Paris är att åka till Port de Clignacourt. Leta sedan upp delen där alla möbler och inredningsgrjer finns, låt er inte bli lurade av alla stånd med kopior och skitsaker. Om ni letar så komme ni bli lyckligt överraskade.






I kungliga fotspår


I lördags befann jag mig i den härliga Versailleträdgården men två underbara människor: Jenny och Cornelia.








Billigt rosé i plastglas


I fredagskväll träffade jag några av alla au pairer som bor i Maisons Laffitte för att ta avsked av två tjejer som skulle lämna oss. Vi hade det trevligt och satt och drack vin i en park när plötsligt några av tjejerna börjar skrika. Vattenspridarna har nämligen slagits på och alla försöker grabba tag i sina saker och springa därifrån, men det mesta har redan hunnit blivit blött. Vi fick oss i alla fall ett gott skratt och några sprang runt i vattnet från vattenspridarna.







Grattis min kära vän


Igår fick jag följa med min tjej och hennes klass till badhuset. Min värdmamma hade erbjudit sig att hjälpa till men hade i sista minuten fått förhinder på jobbet. Så då ställer man ju såklart upp. Det var riktigt roligt att få hjälpa de små tjejerna att sätta på sig sina badmössor och se hur de försökte sprattla där i vattnet för att inte hamna under ytan.Jag märker verkligen att jag har blivit kär i de här barnen. När man inser att man sitter och dokumenterar deras simlektion med kameran i högsta hugg, vad har det tagit åt mig egentligen?

 Jag vill också säga grattis till en av mina närmaste vänner. GRATTIS Lina på 20-års dagen! 





 
Min bästa kväll med er någonsin! Victorias 17-års dag? Tänk om vi kunde uppleva denna kväll en gång till. Jag saknar er så!

Ikväll blir det bio


Monets trädgård


Spenderade en trevlig söndag med härliga vänner i Monets vackra trädgård. Hans hem som ligger i Giverny är en bit utanför Paris så vi tog först ett tåg och sen en buss för att komma dit. Typiskt nog tog bateriet i min kamera slut efter att ha gått ungeär i halva trädgården.








Härliga sommar!





En annan sida av Paris


I söndags besökte jag en marknad vid Port de Montreuil men Lina. När vi skulle gå på tåget dit hamnade vi på samma tågvagn som två av hennes kompisar från Göteborg. De skulle också till samma marknad som oss så vi hängde på dem.

I början kunde man hitta göra härliga vintagefynd men ju längre in i markanden man kom förvånades man över allt som de försökte sälja. I vissa stånd kunde man köpa både läppstift och gamla bildelar.

Stöldgods?

Någon som är intresserad?

Det märktes värkligen att vi befann oss i förorten.

Såhär såg det ut på en gata bakom marknaden. Kvinnorna gick och plockade upp kläder från marken. Gjorde ont att se och hemskt nog låg det vackra tennisbanor precis brevid där vita gubbar spelade. Vi såg också flera män stå och kissa i klädhögar som låg i ett hörn.


Samdi le 7 mai

Började min dag med att följa med familjen och titta på pojkens cirkusuppvisning. Hans klass plus en parallelklass har nämligen haft cirkus i skolan hela veckan och idag var det dags att visa upp för föräldrarna vad de hade lärt sig. Och OJ så duktiga de var! Vi fick se allt från trampetsister, akrobater, jonglörer, ballerinor till clowner.

Åkte in själv till Paris senare på dagen eftersom det verkar som alla andra au pairer har vänner här och hälsar på den här helgen. Satte mig i en solstol i Tulliers och läste i min roman på franska som har över 500 sidor, jag är inte så säker påatt jag kommer orka läsa den till slutet men jag ska verkligen försöka. När jag satt där i godan ro och solar och läser hör jag plötsligt hur någon skriker bakom min rygg, jag hoppar till och fram kommer JENNY! Hon och hennes vän hade varit ute och gått och sett hur jag satt där, otroligt hur man kan springa på varandra på det där sättet. Fast sen satt jag ju på ett av de mest turistiga ställena i hela paris, vid en fontän som ligger mellan Champs Elysée och Louvren så chansen kanske ökar väldigt mycket.

Idag har det varit fantastiskt varmt, kändes som det var runt 30 grader ungefär. Så att sitta vid fontänen var fantastiskt skönt, något som däremot inte var lika skönt var när jag skulle åka hem och hoppade på ett tåg som känndes som det kokade och som var fullt av människor. Men jag är tacksam för värmen och jag ska absolut inte klaga.


Tänk om jag också fick vara en skalbagge och krypa runt bland rosenblad.




Titta vad jag och barnen hittade i våran trädgård idag! är det inte underbart!





Så nu då, är terrorhoten över`?


Jag antar att alla vid den här laget redan känner till Osama Bin Ladins död. En död som enligt USA skulle kunna vara slutet på terroristhotet. Men vad betyder hans död egentligen för världen?

Den som står som vinnare efter den här händelsen är den mannen som godkände hans död, Barack Obama. Han är den som vinner mest på hanns död iform av det stöd han kommer få ifrån USA:s befolkning. Att denne Obama som varit en sådan stak symbol för att världen äntligen kankse kan börja förändras har själv godkännt ett dödande lika makabert som någonting Bin Ladin själv kanske kunde ha gjort, dödat någon med några skott i huvudet. Varför inte visa upp att USA inte tollerar att man dödar folk utan rättegång och att man inte heller beter sig på det här sättet. För i mina ögon är USA i detta hänseende på deras nivå. Det räcker inte att man anser att man är världspolis för att ha rätten att döda någon.

Och är det inte sorgligt hur Amerikanarna ännu en gång har sjunkigt i mina ögon, att de inte riktit förstår samanhanget utan blåögt ser detta som en seger. En seger som tydligen är värd att fira ute på gatorna genom att sjunga och elda upp bilder på terrorledaren.
Jag säger inte att jag inte tycker dåligt att de äntligen har fått ett slut men jag tycker absolut att det har hanterats på fel sätt och jag tror att hela världen snart kommer få ta konsekvenserna av USA:s dåliga hanterande.

Jardin du Plantes


Idag spenderad jag och Jenny eftermiddagen med att sitta på en bänk och titta på människor. Vi var i en jättefin park som ligger nära Gare D'Austerlitz. Där ska det tydligen finnas två körsbärsträd som en Japansk tjejsare gav till Frankrike för längesedan.









Do you wanna dance with me?


I fredags belv det utgång med ett gäng härliga tjejer på ett ställe som heter Showcase. Stället ligger under en bro nära Champes Elysees.



Jenny, Agnes och jag på Place de la concorde

RSS 2.0