Etretat













Honfleur

Efter Deauville åkte vi till hamnstaden Honfleur som också var vårat näst sista mål på resan.






Deauville


Nästa stopp, Deauville!







Granville


På lördagseftermiddagen nådde vi staden där vi skulle sova, vi checkade in på hotellet och tog sedan en promenad i hamnen och senare på kvällen åt vi trerätters middag på en skaldjursrestaurang. Maten var god men servicen var sämre,  de hade inte tillräckligt mycket personal så vi fick bl.a. vänta väldigt länge innan vi ens fick beställa och när väl maten kom fick vi inget vin. Efter en lång stund kom vinet ändå men de hade inte tid att hälla upp det åt oss. kvällen blev ändå lyckad och jag åt goda musslor och en fantastisk chokladefterrätt.










Nästa stopp på vägen


Som jag visade i förra inlägget var ett av våra resmål Mont Saint-Michel. Uppe på ön ligger ett kloster som fortfarande är aktivt. Under en period användes också klostret som fängelse. Kullen eller berget är också tidvis omringad av havet, tidvattnat översvämmar ibland vägen in till ön. Tydligen är det här ett av Frankrikes mest kända turist mål och hit kommer ca 3 miljoner människor varje år.

På väg till Granville där vi skulle sova stannade vi också till i Avranche och kollade in deras Jardin du Plants.





Mont Saint-Michel

Så, nu är det väl kanske dags att lägga upp bilder från resan vi gjorde i helgen. Måste bara börja med att säga att vi hade fantastiskt roligt och jag vill tacka Lina som bjöd med oss.








vardag


Idag har det varit en halt vanlig dag och åh så skönt det har varit! Började morgonen med att föröka äta frukost bland skrikiga barn innan jag gick iväg och tränade. Hade inte alls lika mycket energi idag som förra veckan men det kan ju bero på att jag inte kom hem fören 10 över tolv igår kväll. Jag och Jenny var nämligen och hälsade på en svensk tjej som är här och pluggar franska några månader. Hon bjöd på jättegoda ostar, frukt och bakelser, en superlyckad kväll helt enkelt.
Efter träningen kom Jenny hit för vi skulle göra pastasallad som vi ska ha med oss imorgon när vi åker till NORMANDIE! Ska bli så kul, vi är 5 tjejer som ska låna en av familjernas bil och åka tidigt lördag morgon och komma hem sent på söndag. Härligt med en liten kort week-end sådär. Hoppas på lika fint väder som det varit under hela veckan.
Efter att ha kokat massa pasta och fixat salladen satte vi oss ute i solen ungeför en timme och visst har jag fått lite färg! hah, i alla fall lite fräknar.
Nu har jag precis städat mitt rum och snart börjar jag jobba.

Blommor, fågelsång och pirr i magen








The sun is not shining on us


Jaha, så hur ska jag få denna dagen att gå? Barnen sitter just nu och kollar på film och jag tror faktiskt att jag ska tilllåta dem att kolla på lite filmer idag. Har också varit och köpt lite saker i matäffären medan städerskan var här och barnen kollade på film. Köpte muffinsformar så i eftermiddag blir det förhoppningsvis lite bakning.


Radioaktivitet

Idag har det varit ännu en dag med sol! Efter konsthistorian åkte jag för att hälsa på Jenny där hon bor, vi köpte oss varsin baguette ocg en pain au chocolat och satte oss i parken och åt! Kom också fram till att Jenny borde köpa sig en Vodoodocka, haha. Imorgon ska jag och barnen stanna inne hela dagen. Tydligen ska den molnet med radioaktiva partiklar(rätta mig gärna om jag har fel, har endast pratat om det här på franska och vet inte hur man förklarar på svenska.) komma in över Frankrike imorgon så pappan ville att vi skulle hålla oss inne. Så, vad gör man med en 5 och en 7-åring en hel dag inomhus? hoppas verkligen det är ok med pappan om vi kollar på några filmer!

tisdagsmusik


Hillsong


Söndag, en av de dagar som alltid är alldeles för kort

Hade en väldigt skön söndag igår. Fick träffa Jennys föräldrar som var hur trevliga som helst, drack sött thé på en restaurang vid en Moské, köpte en puderrosa kjol på H&M och satt på Mc Donalds och drack thé igen. Väldigt chill helt enkelt och det skadade ju inte att vädret var toppen.



Skål!

Versaille

I Lördags tog jag och Ellinoora tåget till Versaille för att kolla in Slottet.




De kungliga sängarna!





Chanel


Tänkte bara lägga upp en bild som jag hittade på mig själv. Jag hittade en på en annan blogg förra veckan tror jag det var. Fast bilden är ju inte tagen på mig, råkade bara vara med i bakgrunden


Hittade bilden här: http://galago.blogg.se/

The sun made my day


19 grader varmt! är det inte fantastiskt vilket väder det har varit idag. Känndes nästan som en svensk sommardag.



Hur man hänger tvätt utan tvättställning





Så här blir det att se ut i mina fönster efter jag har tvättar för vi har nämligen inte en enda tvättställning i hela huset. Hur fungerar det egentligen, man kan ju faktiskt inte torktumla all tvätt.


Say hello to the person next to you


Jaha, nu var det måndag igen. Tänk att helgen alltid går lika fort, var tar den egentligen vägen? Även fast helgen bara har rusat förbi har den varit väldigt trevlig, i fredags firades Andrea på Scoop café.Det var väldigt trevligt men eftersom jag bor i förorten var jag tvungen att börja åka hem när klockan närmade sig 12, alltid ska man behöva passa dessa tåg.
På lördagen träffade jag Jenny och Ellinoora och vi åkte till Jardin du Luxenburg och käkade våran medhavda sallad. Och det bästa av allt, vi pratade franska med varandra! Efter några timmars franska pratande och med trötta hjärnor av ansträngen gav jag och Jenny oss iväg på planeringsmöte med två andra tjejer, snart åker vi nämligen iväg över en helg till Normandie. Ska bli väldigt spännade och roligt med en liten roadtripp!

Och hör och häpna, i söndags blev jag nästan omvänd!
Jenny ville att jag skulle följa med till en kyrka som hon har varit till några gånger här i Paris. Jag vet inte riktigt om jag kan kalla det en kyrka för gudstjänsten (som jag inte heller vet om jag kan kalla gudstjänst) tog plats i en teater. När vi kom in stog ett band uppe på scenen och spelade vad jag skulle säga väldigt modern musik bara det att texterna var religösa. Alla i salen eller publiken, om man vill kallla det så,stod upp och sjöng med. Musiken var härlig och texterna lätta så efter några minuter stod också jag där och sjöng med. Efter ett antal sånger läste de några stycken ur bibeln och det blev mer sång. Till sist var det en kille som läste ett stycke ur bibeln och sedan kopplade det till saker i dagens samhälle och ville också uppmana oss att utveckla de saker vi tyckte vi var bra på.
Efter den här upplevelsen förstår jag verkligen hur lätt det är att dras med i någonting. Jag är själv inte särskillt troende, om ens lite grand, men ändå ville nästan jag också räcka upp handen i slutet när killen på scenen frågade vilka som var beredda på att ge sitt liv till Jesus.
Jag menar verkligen inte att det är något fel med att vara troende eller vara med i en rörelse men jag kan förstå om man går med av andra orsaker än bara den att man tror på Gud och hans under. Att vara med i en grupp sådär ger ju så mycket trygghet. Hela atmosfären i teatern var fantastisk, alla såg ut att tro så starkt, luften var tung av känslor och gemenskap och det pratades hela tiden och det positiva och man ville stötta människorna i sin kyrka.
För mig var det också så ovant med sådär mycket känslor på ett och samma ställe, som sakt var hela lokalen på något sätt fylld med hopp och tro, förtvivlan och kärlek. Det kanske låter lite konstig och lite väl personligt men min kropp viste verkligen inte hur den skulle reagera, jag hade gåshud under största delen av gudstjänsten och hade svårt att hålla tårarna borta.

Efter denna nya upplevelse åkte vi och flera andra tjejer till Marais och åt falafel. Efter det gick vi också och satte oss på Starbucks och blev kvar där i över tre timmar! Mycket olika intressanta samtalsämnen togs upp och det var kul att vara ett så stort gäng tjejer och bara sitta och snacka. Tden bara flöt förbi.

Valentinos visning





















Och till sist...!

Utanför Chanels visning





















En dålig dag


vet inte riktigt vad jag ska skriva för idag känns det faktiskt lite jobbigt. Det gick helt enkelt inge bra på jobbet idag. Här kommer istället en bild jag tog i Marais igår.


En dag på kyrkogården


Besökte en känd kyrkogård idag med Cornelia och Jenny. Här ligger bland annat Edith Piaf, Ingres, Davis och Jim Morrison. Tydligen är det så här katolska gravar ser ut, lite större, lite dyrare och lite härftigare.


















Le temps passe, Le souvenirs rester
"Tiden passerar, minnena stannar kvar"



Edith Piafs grav




I dont want to fight any more..


Första onsdagen efter lovet, ligger utmattad i sängen och orkar inte göra klart läxan eller öva på glosorna som jag och Jenny ska förhöra på fredag.
Anledningen till att min hjärna känns lite slutkörd är för att jag har tagit hand om fyra barn idag. Mina två plus varsin kompis till dem. Såklart vill ju alla göra olika saker och att försöka medla med barn på franska känns inte alltid som det lättaste. Pojkarna ville gå till parken medan tjejerna ville stanna i trädgården och problemet är ju att jag bara är en person..och jag är inte så lätt att dela på. Hur som helst gick vi efter mycket om och men till parken, två med cykel och två med varsin trotinette?(sparkcykel). Eftersom en av tjejerna hade cykel och den andra trotinette höll de på och bytte hela tiden efter vägen. Tjejens kompis och min kille började också bråka. Tydligen tyckte hon att han hade slagit henne på fingrarna medan han sa att han absolut inte hade gjort det. Hur löser men en sådan konflikt? Jag lyckades inte så bra tror jag.

Snart ska jag gå och lägga mig så jag orkar med skolan imorgon, lite sömn känns välbehövligt!

RSS 2.0