Jeudi

Idag hade jag mina första franska lektioner. Det gick ganska bra tycker jag förutom att skolan hade gett oss fel instruktioner om var vi skulle vara. Så när jag kom till det klassrum där jag blivit tillsagd att gå var det en avancerad jornalistikkurs där. Bara att gå ut i regnet igen och gå tillbaka hela vägen och börja på nytt, med kartan i ena handen och lappen med addressen i andra! För tro inte att hela skolan ligger på samma ställe, nej det finns lokaler utspridda på 3-4 ställen. Men våran lärare var i alla fall väldigt rolig och det känns som jag nog kommer lära mig endel även fast det kändes lite lätt ibland.

Klockan 16.30 ska jag gå och hämta killen på hans skolan och sedan skynda oss till tjejnes skola för att där hämta upp henne och hennes kompis. Sedan är det bara att försöka skrika "alle, alle" så mycket det går så de förstår att vi har bråttom. Klockan 17.00 ska tjejerna ha hunnit byta om till danskläder och börja sin lektion och kl 17.30 börjar klillen sin judo. När vi väl har kommit hem från aktiviteterna gäller de att få dem i duschen, vilket alltid är ett problem. Pojken vill absolut inte och det kan ta länge innan man lyckats övertala honom. Ikväll ska jag också lägga barnen själv för mamman ska och simma med en kompis.

Längtar till imorgon för då blir det shopping med Jenny! La Fayette står på chemat.

Ternes


Igår träffade jag Cecila vid metrostationen Ternes för att gå och köpa boken som vi ska ha i skolan, börjar nämligen på torsdag. Jag ser fram emot att få börja lära mig mer franska eftersom det kommer underlätta min vardag så himla mycket men samtidigt är jag lite nervös för det verkar väldigt seriöst.  På vägen till affären såg jag att kookai låg i närheten och tänkte ännu en gång på jackan som finns därinne så efter vi var klara med bokköpet begav vi oss dit för att prova jackan ännu en gång. När jag står där i provhytten så bestämmer jag mig, jag måste ju såklart köpa den här, har ju varit inne och provat den tre gånger nu!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha gått en promenad i de vackra hästkvarteren här i staden. Där finns det stall lite var som helst och det är inga vanliga stall som man har i sverige utan det är som en vanligt gård med ett bostadshus och sen har dom uteboxar för hästarna, har däremot inte sett en enda hage än. Istället för trottoarer längs vägarna är det sandvägar som folk kan rida på. Hade gärna bott i det området istället så jag skulle kunna få se hästarna varje dag, men tror jag ska försöka ta kontakt med nån hästägare lite senare och fråga om de behöver hjälp.

Fransmän



Tom, Matthew och Kevin

En bild på fransmännen vi hade bestämt dejt med igår. Tom, mattew och Kevin

Duplex


Igår kväll satte jag mig på tåget in till Paris och var ganska otaggade eftersom jag viste att jag var tvungen att åka hem igen runt midnatt för att inte missa sista tåget hem. Inne i Paris möter jag upp Jenny, Cecilia och två tjejer som jag inte har träffat förut, Julia och Matilda och efter en stund kommer även Anna. Vi gick och satte oss på en uteservering för att invänta fransmännen vi skulle träffa, vi beställer in vin och har väldigt trevligt. Under tiden börjar de övertala mig att jag också ska stanna och ta första tåget hem på morgonen och när fransmännen väl kommer så har jag bestämmt mig, klart jag ska vara ute hela natten och dansa med dom här! inget snack om saken!
Vi beställer in lite mer vin och runt halv 1 drar vi till Duplex som är ett diskotek i närheten av triumfbågen. Vi dansar och dansar och det var verkligen länge sedan jag hade så kul! Runt 5 börjar vi dra oss därifrån bort till metron och klockan 6 är jag hemma, trött i fötterna och med trasiga skor men med otroligt roliga minnen!


Sacré-Coeur


Igår träffade jag Mathilda och Cornelia för att gå på en marknad inna i Paris. Det ska tydligen vara den största marknaden i Frankrike men när vi kommer fram är den inte alls stor utan väldigt liten. Mannen som vi frågade om vägen måste ha trott att vi ville till en annan marknad. Efter att ha gått igenom de få stånden som fanns gick vi istället runt i kvarteren i området. Stället ligger inte jättecentralt och för en stund så känner man att det här är riktiga Paris, inga turister i närheten, affärer som säljer löshår och människor som grillar majs på gatorna. Jag hittar också en liten mysig affär som säljer turkiskt (tror jag) godis och bestämmer mig för att köpa några stycken. Efter det bar det av till Fransmännens egna McDonalds som heter Quiq. När vi har bestämt oss för att börja åka hem inser vi att vi är nära Sacre-Coeur så vi bestämmer oss för att gå dit. Väl där slås man av den vackra utsikten och framför allt alla hånglande par! Paris är värkligen kärlekens stad.




Mathilda och Cornelia framför Sacré-Coeur




Vendredi


Idag träffade jag Jenny för lite lunch här i Maison Laffitte. Gick till ett litet japanskt ställe som jag spanat in tidigare! Efter maten var både jag och Jenny sugna på något sött så då gick vi snabbt till en affär och köpte varsit bakverk! Vi börjar verkligen ta till oss de franska traditionerna och snart kommer jag vara sockerberoende! Vill hela tiden ha något med socker i och är jag sugen på något är det ofta någon smarrig bakelse.
Efter att vi ätit upp gick vi en sväng för att jag skulle visa henne hur jag bor och på vägen hem till mig börjar det regna och det är ingen liten skur, det ösregnar verkligen.
Snart ska jag hämta barnen så då hoppas jag det har slutat regna. Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa en tjej som heter Stephanie inne i Paris! Fast det beror på om det går tillräckligt mycket tåg ikväll på grund av strejken, förstår inte varför de måste strejka hela tiden!





Egen tid



Idag är det strejk i tågtrafiken, de som jobbar är tydligen inte nöjda över sin arbetssituation så de strejkar. Detta skapar väldigt mycket stress i resten av befolkningen som inte kan gå till jobbet lika lätt. Eller som för mig som inte kan åka in till Paris. Så idag är det tid med mig själv som gäller, började med att lämna barnen i skolan och sen begav jag mig till parken för att springa lite. Resten av dagen har spenderats framför datorn där jag har tagit ikapp lite av tvutbudet där hemma, Idol och Kungarna av Tylösand. Nu sitter jag och läser en härlig bok om som heter "talk to the SNAIL" som handlar om det franska systemet! Skrattar innombords åt alla finnurliga saker som Stephen Clark skriver om. Rekomenderar verkligen att man läser den om man har tänkt åka till Frankrike.
I eftermiddag ska jag ta barnen till dans och judoträning för första gången själv, hoppas jag hittar!

Parken i Maison Laffitte





Mercredi


Eftersom det var onsdag idag var barnen hemma från skolan. Dagen började med att få pojken att städa sitt rum, vilket inte alls var så lätt. Sen lämna barnen hos två andra familjer för att de skulle ta dem till tennisträningen, barnen har nämligen tennis på samma tid men på två helt olika platser. Jag skulle kunna lämna dem själv men jag har inte fått börja köra bilen än. Efter tennisen stannade tjejen kvar hos sin kompis och kom hem runt 17 så hade pojken själv under dagen. Vi åt kycklingfile och wokade grönsaker till lunch, gick till bibloteket, åkte skateboard och åt bakelser! Nyss kom vi hem från att ha ätit middag på McDonalds!

Bakelser som vi köpt i kvarteret där vi bor, fransmän kan verkligen det här med bakverk!


Mitt första inlägg





Jaghar länge tänkt att jag ska skapa en blogg och nu när jag är här i Frankrike känns det som ett bra sätt att berätta om mitt liv och hur min vardag här ser ut.
Jag jobbar som aupair i en stad som heter Maison Laffitte, den ligger ca 20 minuter med tåg från Paris. Paris är en fantastisk stad och det finns alltid något nytt att se. Har varit i Frankrike i en månad nu och trivs jättebra, har gjort så himla mycket och har träffat många nya människor från många olika länder! Trodde aldrig att man skulle finna så många människor här som faktiskt har åkt hit med samma mål som jag: Uppleva något helt nytt, träffa nya människor och framförallt lära sig det vackra språket.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0