Tillbaka till verkligheten igen


Nu är jag tillbaka i Frankrike och ska ta tag i bloggandet igen. Det fick ligga nere under de dagarna jag var hemma för att istället ge plats åt familjen, vännerna, maten och allt julgodis! Här ätit så mycket gott och mest bara suttit still så det känns som en liten julmage har bildats.

Det har varit så skönt att spendera julen med de man är närmast, är inte det precis vad julen handlar om? Att vara med dem man älskar och som älskar en tillbaka.
Att säga hejdå till mamma vid säkerhetskontrollen, se att hennes ögon blir glansiga och känna att mina fylls med tårar, känslan kan inte beskrivas i ord. Men jag klarar det, jag tar mig förbi säkerhetskontrollen och hittar gaten. Nu sitter jag istället här, i tystnaden, ensamheten med en längtan efter morgondagen. En längtan efter att få träffa alla igen och slippa vara ensam, för vem är egentligen stark ensam, vem vill egentligen krypa ner i en tom säng och aldrig känna värmen? 
Men jag ska klara det, jag ska försöka intala mig att ensam faktiskt är stark, jag ska gå som en bepansrad krigare genom de svåra perioderna och jag ska njuta av alla de fantastiska stunderna som ligger framför mig.

C'est la vie!
 

Snart ses vi Sverige!


Dagen har spenderats med att packa och städa för snart åker jag! Ska nog börja gå till tåget om några timmar även fast inte planet går förens ikväll, eller kanske imorgon, vi får helt enkelt se. All flygtrafik är nämligen försenad på grund av vädret och det har snöat ännu mer idag! Hoppas verkligen att det komer flyta på bra för vill hem och träffa min familj. Tänk att jag inte har varit hemma på snart 4 månader!

Marais och Saint-Michele



Spenderade dagen men Jenny, Izabella, Cornerlia och Julie. Vi började dagen med att sätta oss på Starbucks (som alltid) och så satt vi där i två timmar och bara pratade. Hittade sen några härliga små butiker där vi stannade och handlade lite julklappar. Jag hittade också en inredningsbutik som verkligen inspirerade mig, ska bli så skönt när man hittar ett eget ställe så man kan inreda det som man vill.
Senare på dagen gick vi vidare till Saint-Michel för Jenny skulle köpa en julklapp där. Väl där köpte jag min efterläntade falaffel! Den var väldigt god men både jag och Jenny insåg att det inte fans något snyggt sätt att äta den på, men vad gör väl det, kanske ett bra sätt att hålla alla irriterande fransmän borta ?

Just nu andas jag ut efter en kväll med barnvaktning genom att sitta i sängen med en ansiktsmask.

Imorgon blir det julmarknad igen, men denna gången i La Defense.

Inte länge kvar nu!


julmust och en bra bok


Sitter just nu med ett glas julmust i handen och tänkte börja läsa lite i min bok. Läser just nu: A year in the MERDE. Denna bok rekomenderas, eller ska jag säga: måste läsas av alla som någongång bott i Frankrike, som bor här nu eller som kommer flytta hit. Sitter ofta för mig själv på metron med denna boken i handen och skrattar.

Boken är skriven av Stephen Clarke och handlar om när han flyttar till Paris ett år för att jobba. Han beskriver alla kulturskillader och kulturkrockar han är med om. En jätterolig bok om man upplevt de franska folket och det franska livet


Christmas Coulors


Hittade den här snygga i en vintagebutig i Bastille igår! Var bara tvungen att köpa den.



En jacka som verkligen gör hela outfiten, kommer nog matchas med jeans och vitt linne och klackar!

trerätters igår och julmat idag


Hade en jättetrevlig kväll igår som började på ett litet mysigt vinställe. När man kom in var väggarna täckta med vinflaskor och i rummet fans några enstaka bord. Mannen i affären frågade vad vi ville ha för vin. Jag och Jenny valde ett fruktigt rött medans Dannielle tog ett kryddigt. Båda vinerna var väldigt goda. Efter lite mer en en timme åkte jag och jenny till metrostationen Madeleine för att möta upp de andra tjejerna och gå till en resturang jag hade förestlagit. Åt god mat, drack vin och pratade om livet som au pair.



Var ganska trött imorse men direkt efter frukosten ställde jag mig i köket för att dra igång med julmaten. Blev gubbröra, köttbullar,sill, röbetssallad, brysselkål och potatis. Smakmässigt är det ganska stor skillnad för dom att äta sådan mat så väldigt mycker blev kvar. Kommer ha rester hela veckan men jag klagar inte. Blir nog en köttbullsmacka och en sillmacka när jag kommer hem från salsan ikväll!


Fördrink och middag


Jag skulle ju ha lagat julmat idag men efter vi hade varit och handlat på marknaden var klockan redan 12.30 så mamman föreslog att jag skulle göra det imorgon istället.

Åkte in till stan och köpte en julklapp til lmin lillebror och gick lite i affärer som vanligt. Snart ska jag börja göra mig i ordning för ska träffa Jenny och Danielle för en drink och sen ska Jenny och jag vidare på middag med Cornelia, Matilda och Ellinoora! Vi ska gå till ett ställe där man kan få en trerättersmiddag för ca 20 euro, hoppas det blir lyckat!


Affären


Har varit själv med barnen nu i en och en halv dag. Som tur var har inte pojken haft några läxor och det har underlättat så otroligt mycket. När han kom hem och sa att han inte hade några var det nästan så jag ville kolla upp mot himlen och säga tack! Tror däremot inte att gud hade någonting med uteblivna läxor att göra men var ändå väldigt tacksam.

Idag träffade jag Jenny för att gå till en svensk affär som heter just Affären. Ska nämligen laga svensk julmat imorgon och behövde köpa kyddpeppar till köttbullarna som jag ska ställa mig och rulla imorgon.

På väg till Affären upptäcker vi nån typ av inspelning av nått slag och en liten bit därifrån står den här!



Så synd bara att vi inte känner igen nästan några franska skådespelare så vi kunde ha vetat om vi gick förbi några riktigt kända människor.

På kvällen gick jag med barnen till pojkens skolas julmarknad för att kolla in vad barnen hade gjort för julpyssel. Mamman och pappan hade sagt att det vanligtvis var väldigt mycket folk där men jag tänkte att de nog överdrev en aning...men det gjorde de verligen inte. Mötte en förälder som jag kände igen och vi bara kolla på varandra, suckade djupt och skakade på huvudet



Bilden visar inte ens hur mycket folk det var..
När man kom in innanför dörren till skolan började alla föräldrar ta upp 20 euros sedlar ur plånböckerna och jag blev lite nervös och undrade om vi verkligen måste betala så mycket bara för att få komma in. Det visade sig att man fick köpa ett papper med 5,10 eller 20 snöstjärnor på, när man köpte någonting kryssade de för så många stjärnor som det kostade.

snöbollskrig


Idag har snön bara öst ner och allting är helt vitt! härligt tycker jag men tydligen inte kvinnan som kommer hit och städar. Hon pustade och tyckt det var alldeles för kallt.

Blev lite snöbollskrig med barnen på eftermiddagen, eller rättare sagt med pojken och hans kompis för tjejen började gråta och ville gå in så fort hon fick en snöboll på sig. Var väldigt kul att leka i snön igen men efter bara en liten stund gick vi in för barnen frös...de har ju inga riktiga kläder för vintern här.

Har kännt mig sjuk hela dagen idag, hoppas verkligen jag känner mig bättre imorgon så jag orkar ta mig till skolan! Kankske kommer det vara problem med tågen, har nämligen sett på facebook att många av de andra au pairerna har skrivit att det varit kaos i trafiken idag. Är ju ovanligt med så mycket snö som det har kommit här så kanske kommer de franska tågen också att påverkas.

un vrai hamster, eller?

I söndags firades Saint Nicolas här i huset även fast det egentligen var igår. Barnen hade skrivit på sina önskelistor at de ville ha en "vrai hamster" alltså en livs levade hamster. Jag som aldrig fått en hund i hela mitt liv fast jag jämt önskat mig en trode ju aldrig att barnen skulle få varsit djur. Men mamman frågar mig om inte jag kan vara hemma med barnen en stund på lördagen för att de skulle åka till djuraffären. Som tur kollade jag och barnen på film när föräldrarna kommer hem så de hinner ställa upp buren på deras rumm så att inte barnen kan se den. Alltså, föräldrarna köpte ingen hamster för de var tydligen lite aggresiva utan nu har vi som typ två möss i en bur i vardagsrummet.  Undrar hur länge barnen kommer tycka dom är roliga?

Måste säga att de är väldigt gulliga men är lite osäker på vem som kommer få ta hand om dem i framtiden, hoppas det inte blir jag.


Blöta och kalla converse


Snöade stora flingor idag när jag begav mig in till Paris för att handla lite julklappar. Snön la sig på backen och bildade en enda grå halkig röra som jag snubblade igenom men mina trasiga converse. Känns kanske som ett par nya skor borde stå på min önskelista till jul.
På tal o jul ringde pappa mig i morse,  jag trodde att det hade hänt någonting riktigt allvarligt när han tyckte det var värt att ringa ett så dyrt samtal men han ringde för att säga att det hade blivit nån fel med min ombokning. Fick en liten knut i magen när jag tänkte på att jag kanske var tvungen att åka tillbaka hit den 27:de ialla fall. Efter en stund ringde pappa upp och sa att han hade fixat en ny biljett! Så skönt att veta att han alltid finns där och hälper till och stöttar. Tack pappa!
Ska bli så himla mysigt att få komma hem och fira jul, träffa vännerna och julpyssla med familjen.

Jag fick ännu mer julkänsla idag för efter julklappsshoppingen tog jag metron för att besöka julmarknaden på Champs elysee. Innan dess blev det också den obligatoriska turen in på HM. Gick till marknaden idag för att kolla in utbudet för ska dit med Ellinoora på torsdag. Köpte också en mugg soppa och en crep med choklad för att värma mig! Finns det nått godare än att äta ute i kylan när man är riktigt hungrig?

Queen


Hahaha vilken natt jag och Jenny hade i fredags. Började med att jag mötte upp Jenny och ett gäng tyska tjejer och vi gick till en bar som hette UFO. Jag och Jenny kände oss riktigt suga på att dansa så vi bestämde oss att testa på geyclubben Queen som ligge på Chaps Elysee. De spelade bara techno och det var väldigt dyrt så efter ett några timmar så bestämde vi oss för att ta nattbussen hem istället för att vänta på att de första tågen ska börja gå. När vi kommer till busshållplatsen är det 77 minuter till nästa buss går! Står några killar där också som ser hur irriterade vi blir så de frågar oss var vi ska och de visar sig att vi ska till samma ställe. Vi hoppar in i en taxi alla 5 och det visar sig vara riktigt trevliga killar, en av dem var militär och hade varit i Afganistan och någonstans i Afrika. Helt plötsligt stannar taxin och det visar sig att vi ska av, jag frågar Jenny om hon vet var vi är men hon hon är inte riktigt säker, -men dom har en bil tillägger hon. Jag är fortfarande lika förvånad. -Dom ska skjutsa oss säger hon. Jag överlägger om detta verkligen är en bra och kommer att tänka på alla historier om tjejer som blir våltagna och mördade medan jag hoppar in i bilen. Saken är den, bilen VÄGRAR starta. Jaha.. jag, jenny och militären får alltså gå ut och butta på bilen...räcker inte heller med en gång utan håller på i kanske en halvtimme. Puttade så mycket att vi fick ut bilen från parkeringen och även en bit på vägen. Allt detta gjordes kl 4 på morgonen och dessutom i kyla och i högklackat. Skrattade så himala mycket efter som vi var så trötta och irriterade på bilen men det var ändå väldigt kul. Kanske till och med en av de roligaste nätterna i Paris. Kommer aldrig glömma det!

Julskyltning

Jenny och jag börjar tröttna på att jämt sitta framför datorn på kvällen så igår åkte vi in till Lafayette och Printemps för att kolla på deras julskyltning. Tydligen prukar de två varuhusen tävla lite med varandra om vem som har den bästa.

Här är några bilder från Galleri Lafayetts julskyltning:










Här är bilderna från printemps:












Själv tyckte jag att printemps skyltning var mycket mer inspirerande och vackerare än La fayeffs.
Måste också visa den härliga fasaden som Lafayette har nu till jul!



Efter julskyltningen köpte jag och Jenny varsit Chocolat Vennois inne på Starbucks som faktiskt hade öppet till kl 11. En riktigt vacker kväll helt enkelt.

Julkänsla


Denna onsdag har bjudit på pepparkaksbak,
snö, en otroligt stressad värdpappa, glögg och ett fall ner för trappan.

Kommer nog ha blåmärken lite överallt på kroppen när jag vaknar upp imorgon, föll nämligen ner för trappan som går till pojkens rum. Hann tänka flera gånger när jag föll "Neeeeej inte väggeeeen" för det var där jag hamnade, men kroppen mot väggen...ont gjorde det.

Bakade pepparkakor med barnen också, några blev bra, andra blev brända. Insåg att jag inte har bakat pepparkakor själv sådär väldigt många gånger...känske när jag var väldigt liten. Varför är det så att traitionen blir så mycket viktigare när man inte är hemma? Efter kakorna var klara drack vi lite glögg, eller jag fick dricka upp både min och barnens glögg för de gillade den inte. Jag försökte inte ens övertyga dem at dricka lite, blev ju bara mer till mig!

Pappan jobbade hemma idag så han hjälpte mig att ta barnen till deras tennisträning. Väldigt snällt av honom, men han var väldigt stressad. Kom för det första för sent till pojkens träning så då blev vi ju sena till tjejens också. Efter det åkte vi snabbt till marknaden för att köpa frukt och grönsaker. Köpte också en kyckling som jag skulle laga ikväll, åt den tyvärr inte för när vi köpte den blev jag att må dåligt. Saken är den att när kycklingarna ligger i disken har de huvudet och fötterna kvar och när man valt vilken man vill ha tar de fram en kniv och hugger av det. Kanske är känslig men kände mig inte så sugen senare.
Under bilturen delades många fula och nedvärderande ord ut till andra förare och vi höll också på att bli påkörda av en buss. Älskar verkligen temopt och irritationen i trafiken här, eller kanske inte. Eftersom vi hade brottom hoppade också pappan över att stanna vid en stopskylt utan att ens sänka hastigheten lite. Man det är så man gör här, störst går först och tänk bara på dig själv. 

Det har också snöat hela eftermiddagen så nu börjar också marken bli vit. Julkänslan kommer smygande!
 


RSS 2.0