Vintage






Använde min nya kavaj igår kväll när vi gick ut och åt. Älskar den!


week-end




Min kära familj poserar på en av broarna över Seine.
Det har varit en fantastisk helg med mycket god mat och jättefint väder




Igår på en resturang i närheten av Notre-Dame



Lite konst som jag hittade på en husvägg på väg upp till Sacre Ceour



Var fler "turister" än vi ute och gick en vacker dag som denna!



Efter att ha visat stället där vi brukar dansa salsa gick vi mot metron.
Snart ska jag möta upp dem igen för att gå ut och äta middag här i Maisons Laffitte!

Ensam i natten

Är det nu som steget från barn till vuxen tas, nu som man ska slitas upp med rötterna och klara sig på egen hand. Är det nu som jag inte kommer dela allt med min familj längre och istället vara min egen person. Är det nu jag måste vara bara jag, bara vara Amanda.
Att se gestalterna av de personerna som förut varit hela ens vardag, hela ens liv gå själva iväg medan jag går hem till mig själv, till mitt liv. Vi är fortfarande en familj men från och med nu kommer vi inte längre ses som en enda gestalt utan vi är flera. Vi är inte längre en utan fyra som går genom mörkret för att sedan, när solen skiner igen ses som en.

Jag älskar er!


Pirr i magen


Sitter just nu i soffan hemma hos min värdfamilj med pirr i magen. Snart, eller rättare sagt om ungeför en timme kommer min familj att komma hit! Jag har aldrig förut varit utan dem mer än kanske en vecka och nu har jag inte sett dem på över 2 månader. Mitt ansikte lyser upp när jag tänker på att de snart kommer att vara här samtidigt som jag är lite orolig över att jag kommer bli alldeles för glad och att det sedan när de ska åka hem kommer bli jättejobbigt. Jag hoppas i alla fall att vi kommer ha en jättetrevlig helg tillsammans och att de ska få en bra bild om hur jag har det här och vad jag gör om dagarna.

Konst

Idag träffade jag Izabella och Cecilia vid Musée D'Orsay. Vi gick runt därinne bland alla vackra tavlor och statyer och försökte tolka vad konstnären hade försökt visa genom att måla på ett visst sätt. Gick väl sådär kan jag erkänna och det vore så mycket roligare att gå på muséeum om man faktiskt kunde någonting om konst och symbolik. Efteråt åkte vi en sväng till Boulogneskogen och åt våran medhavda lunch.

Man fick inte ta bilder inne på muséet men när jag var där för  några år sedan gjorde jag det så ni får de de bilderna istället.



Byggnaden är en gammal tågstation och är helt fantastiskt vacker. Finns som ett lugn härinne som man inte känner på tex Louvre, där är det bara alldeles för mycket tavlor och saker som händer på samma gång.



Gillar den här tavlan väldigt mycket av någon anledning. Den är lite annorlunda och har så vackra färger.



Lika förvånad som jag blev förra gången jag såg den här statyn blev jag idag också. Hur har de lyckats skapa den? Hur kan en staty i sten ha olika färger och lager?

Solsken




Träffade Cecilia idag för lite vintageshoppning.



Efter att ha gått runt i en del affärer och tagit en fika begav jag mig till Pigall för att möta upp Petra för lite mer vintageshoppnig. När vi kom upp från metron hamnade vi mitt i sex shops distriktet och det fanns hur många olika butiker som helst. Perfekt för den som gillar sådant.







Jag och Petra gick också in i en av sexshopparna, om jag hade varit bjuden på nån halloweenfest hade jag vetat var jag skulle köpa min outfit, den saken är klar!
Efteråt mötte vi upp Mathilda och vi gick förbi Moulin rouge.



En superhärlig dag helt enkelt som avslutades med Kina mat i Bastille tilsammans med Mathilda!

Vintage






Dagens vinatgefynd!

Barnvakt, hemmakväll och salsa


Har inte haft något internattt så har inte kunnat uppdatera om vad jag har gjort i helgen.
Helgen började med att jag var barnvakt på fredagkväll medan jag på lördagen begav mig till Les Halles för att träffa Jenny och Cornelia. VI hade tänkt gå runt  och bara se hur det ser ut där för vi har nästan inte spenaderat någon tid i det området. När vi kommer dit regnar det och känns väldigt grått och trist så vi stannar inne i köpcentret som finns där. Corneli köpte en jättefin jacka och en supermysig halsduk. Hade också gärna köpte den men ska försöka hålla mig ifrån at köpa en halsduk till mina föräldrar fakiskt kommer hit med en. Kvällen spenderades hemma hos Jenny och vi lagade mat, färgade håret och kollade på film. Hade en superskön kväll med flera gals vin och trevligt sällskap!
På söndagen gav jag mig iväg till Barrio Latino för att gå på deras kurs som började vi halv 3. Lärde mig ännu några nya danssteg och läraren var jätterolig och fick alla deltagarna att skratta. Efter kursen gick jag och Jenny snabbt och köpte varsin macka så vi skulle få engergi och fortsätta dansa. Vid 8 sprag jag till metron för klockan kvart i nio var jag tvungen att vara hemma och vara barnvakt. Prick kvart i kommer jag inspringande med andan i halsen!
Att gå och dansa salsa blir roligare för varje gång eftersom jag hela tiden lär mig nya steg och vågar slappna av lite. Klassen på dansarna är så himla hög på barrio latino och ibland är det så skönt att bara ta en paus och sitta och titta på de fantastiskt dansarna. Ibland känner jag mig lite dum som är där och alla dansare tycker nog inte det är så roligt när de inser att de har bjudit upp en tjej som verkligen är nybörjare. Fast det är ju bra för mig att de bjuder upp så att de måste visa och lära mig hur jag ska göra. Vissa löser det hela med att i princip bara snurra på mig hela tiden och ett tag igår blev jag helt snurrig.
Måste snart ta och köpa ett par riktigt bra skor också så att jag orkar dansa hela kvällen. Igår hade jag lånat Jennys superhöga skor och jag domnade bort i fotsulorna efter några timmar och jag har inte riktigt fått tillbaka känseln ännu.

Två månader och två dagar


Det är så länge jag har varit i Frankrike nu. Frankrike är ett fantastiskt land men som allting annat har det sina baksidor. Jag älskar verkligen att bara gå runt i Paris och inse att det är här man bor nu, att man faktiskt åkte hit helt själv utan att veta vad man kunde förvänta sig. Jag har träffat jättetrevliga människor som är där och stöttar när det känns tuff,t vi är ju alla i samma situation så alla förstår hur svårt det kan vara ibland.
I Sverige är ju punktlighet och planering väldigt viktigt så när man kommer hit bli det en väldig omställning när inte folk dyker upp när man har bastämt. För att inte få vänta för länge lägg på cirka en timme till den avtalade tiden så kanske ni kommer dit samtidigt. Punktlighet är nämligen inte så viktigt här och en timme hit eller dit spelar inte så stor roll.
Matvanorna skilljer sig också väldigt mycket från hur vi äter i Sverige. Förvänta dig inte att kunna komma hit och äta ost eller skinka på mackan, här gäller sylt, nutella eller till och med honung. I skolan verkar barnen få väldigt bra mat och måltiden avslutas alltid med någon typ av dessert som ost, frukt eller yoghurt. När barnen slutar skolan står oftast mammorna utanför skolan med ett kakpaket redo i handen men vi äter oftast mellanmålet hemma. Till mellanmål äter barnen oftast en våffla och en compotte. Våfflorna är inte så som dom är i sverige utan här kan man köpa dem i affären. De är mycket tjockare än "vanliga" och innuti finns det som klumpar med socker. Alldeles för goda är de för att man ska kunna hålla sig från att också äta en ibland. Compotte är som äppelmos fast i en förpacning så barnen kan typ dricka den.
Till middag äter vi oftast något enkelt så som fisk och harrico vert eller tortellini och någon grönsak. Tror aldrig jag har ätit så mycket harrico vert som jag har under mina två månader här och jag börjar faktisk tröttna lite.
Efter maten äter barnen och jag oftas en yoghurt eller ost.
Det alldra bästa med maten här är alla godsaker, fransmännen är verkligen mästare på bakelser. Här finns allt möjligt gott från pain au chocolat till tarte au fruit. Om jag blir sugen på något kan jag alltid ursäkta mig med att man ju faktiskt måste testa alla olika så man vet hur de smakar, fast så går det nog inte att göra i längden!

En av anledningarna till att jag också valde att åka till Frankrike var ju för att det räknas som modestaden. När man kommer hit inser man att det inte alls är sant och att de flesta faktiskt klär sig väldigt tråkigt och smälter bara in i mängden. Fast ibland ser man faktiskt några som klär sig väldigt snyggt och det beror också lite på var man befinner sig. De personer som faktiskt har förvånat mig med sin stil har varit några äldre män jag sett i metron. De har sett ut att vara på väg till jobbet men har verkligen en helt personlig stil med ett par udda byxor eller en jättesnygg blazer.
Ska försöka ta mig tid att gå runt och leta lite i vintagebutiker nu iställer och sluta handla på HM.

Demonstrationer


Jag önskar att jag hade haft kameran med mig idag så jag kunde ha visat hur mycket människor det var vid tågstationen. Perrongen var nästan helt full så några fick stå i trapporna och vänta. Jag kom dit vid tio i 8 på morgonen och inte fören klockan tio över 9 kom det ett tåg som jag kunde ta. Det var inte så att det inte gick några tåg utan de tåg som faktiskt gick var så fulla så det var omöjligt att ens pressa in en till människa. När tågen kom blev alla på perrongen glada men när tåget kom närmare och man såg hur fullt det va hörde man ett högt NOOOOOO!  Efter att fyra fullproppade tåg hade passerat kom det äntligen ett där jag fick plats. Tåget gick jättesakta så jag kommer till Charles de Gaulle tjugo i tio, alltså nästan två timmar efter att jag först gick till stationen! Missade min lektion och frös så mycke så jag gick till och köpte en kopp te.
Tågen i riktning Paris Saint Lazar slutade också gå under ungeför en timme eftersom det var demonstranter som var på spåret. Kan inte dessa demonstrationen ta slut snart! nästa vecka är det lov och då vill jag kunna åka till Paris när jag vill!


suck..

Och så var ännu en onsdag förbi,...lättnad!
Dagen började inte alls bra, barnen vägrar lyssna och och vill inte alls ha med mig att göra. Man kanske inte ska erkänna sånt här men idag började jag faktiskt gråta inför barnen. Som tur var flöt resten av dagen på bättre och vi gick på tennisträning, åt varsin supergod bakelse efter maten och jag bakade havrekakor med choklad i.
Imorgon ska jag upp tidigt för att ta mig till skolan så blir en tidig kväll idag. Kan ju behövas efter den här dagen kan jag tänka mig.

Brända bilar och pepparspray


Demonstrationerna här i Paris har verkligen börjat trappats upp. Idag gick det ännu förre tåg än vanligt men som tur gick bussarna så jag kunde åka och träffa Jenny en sväng. Ungdommar i Frankrike har också börjat protestera genom att bränna bilar och råna affärer. För några dagar sedan kunde man läsa om hur polisen hade varit tvungen att använda pepparsprej, saken är den att det här hände i Nanterre, vilket inte alls ligger långt ifrån mig. Idag i Saint-Germain såg jag och Jenny massor med ungdommar som ropade och skrek men de verkade inte arga så vi tänkte inte så himla mycket på det. Men vad ser jag inte sen när jag står och väntar på bussen om inte ungeför 6 poliser som har omhändertagit en kille, några av poliserna är klädda i kravallutrustning(är inte säker på om det heter så). De bär hjälm och hade som en sån där "sköld" av plexiglas och bar på pepparsray.
Folk här i Frankrike är verkligen annorlunda mot hur vi är i Sverige. Tror inte att ungdommar i Sverige skulle börja bränna bilar och sådant om regeringen skulle vilja höja pensionsåldern med två år.
Förresten börjar all bensin vara slut också eftersom tågstrejken har hållit på i flera dagar nu.
Jag hoppas verkligen att allting börjar lungna ner sig och att trafiken ska återgå till det normala för nästa vecka har jag lov och vill kunna åka fram och tillbaka till Paris hur jag vill!
Ska bli jätteskönt att ha en längre period ledighet så man kan hinna uppleva det som man ännu inte har gjort. Jag ska försöka gå på en del muséer, försöka hitta lite bra vintagebutiker och så kommer min familj och hälsar på. Ska bli skönt att få visa dom hur jag har det här nere, var jag brukar åka, hur mitt dagliga liv ser ut och var jag bor.
Ska bli så skönt att få se dom igen!



Mamma och Pappa för ca 2 år sedan. Vi äter middag på samma restaurang som de åt på när de var i Paris på deras smekmånad 92!


Helgen


I lördags träffade jag Izabella och vi gick omkring lite i Bastille. Jag tycker ganska mycket om det området och det är också där jag har varit med Jenny och dansat salsa. Vi hittade lite mysiga affärer, bland annat två som sålde vintagegrejer och en som sålde jättefina och roliga böcker. Inne på en mataffär hittade vi också Svensla kakor, så havrekakor är tydligen väldigt svenskt.



Senare på kvällen skulle vi tjejer som skulle ut träffas klockan nio utanför metron Madeleine. Tog en bra stund för oss att hitta till restaurangen som vi hade blivit rekomenderade att gå till men vid halv 11 kom vi i alla fall fram. Blev en riktigt fransk middag som avslutades runt halv 1. Kvällen bjöd på tre rätters för ett så himla bra pris, endast 19.40! Och maten var supergod! Jag tog en förrätt med äpple och getost, till huvudrätt blev det lam och allt avslutades med creme brulee.





Eftr den häliga middagen bar det av på en hemmafest hos Annas kollega. Kvällen slutade med att jag fick sova en stund hos Izabella och runt nio på morgonen gick jag mot metron för att ta mig hem.
Efter jag fått ganska lite sömn bestämde jag mig först för att bara stanna hemma hla dagen och hoppa over salsan men sen ändrade jag mig och åkte dit och överraskade Jenny. Eftersom jag lärde mig så mycket förra gången hade jag nog inbillat mig att det skulle gå jättebra igår vilket det verkligen inte kändes som. Men det gäller bara att ta nya tag och våga sig tillbaka nästa vecka. Jag och Jenny unnade oss med en jättegod middag efteråt!

"The artist is the creator of beautiful things"


Snabbträff med Jenny inne i stan idag, är alltid lika skönt att träffa henne och prata av sig lite. Hon köpte en present till dottern i henners värdfamilj på HM och jag passade på att köpa en ny pyjamas och tofflor. Har längtat efter tofflor varje kväll i flera veckor nu så var tvungen att ha ett par! Jättesöta är de, stickade i olika färger. Vid klockan tre var åkte hon hem igen för att gå på tjejens födelsedagskalas medan jag tog metron till Ternes och gick in på Fnac en stund för att leta reda på några böcker på engelska. Har inte haft nån bok att läsa på en vecka och måste ha någonting att göra på tåget. Blev två böcker, "The Picture of Dorian Gray" av Oscar Wilde och "Eating Animals" av Jonathan Safran Foer. Snart ska jag hoppa in i duschen och sen försöka bestämma vad jag ska ha på mig för ikväll blir det middag och utgång!

Bastille


Fredagkväll och jag är hemma? vad är det med mig! Bestämde mig för att ha en lugn kväll och bara ta hand om mig själv idag. Har nämligen mått lite dåligt under veckan, har haft ont i magen och frysit en hel del, hoppas jag inte börjar bli sjuk. Ska snart ta en långdusch och testa ansiktsmasken jag köpte idag och ladda inför imorgon istället. Då ska vi nämligen ut med Annas kollega och hans kompisar! Ser verkligen fram emot det! Innan vi ska gå ut ska tjejerna träffas och äta middag tillsammans. Känns som det kan bli en toppenkväll!

Idag träffade jag Izabella och vi gick runt lite i Bastille, hittade lite roliga affärer och bland annat en som sålde vintage kläder. De hade jättemycket fina jeans som jag nog ska gå dit och prova senare, provade istället en vit kavaj som var jättefin, lite stor i ryggen bara. Så här i efterhand är jag jättesugen på att springa dit imorgon igen och köpa den men kanske borde jag hålla mig. Den var kanske inte sådär perfekt som jag vill komma ihåg att den var. De sålde också skinnshorts som jag blev lite sugen på, har nämligen ett tag funderat på om jag vill ha en skinkjol men shorts är kankse bättre. Blir att gå dit om ett tag igen och leta igenom hela sortimentet!


Cheese burgare


Igår var jag hemma med M hela dagen eftersom det är strejk igen här i frankrike. Den här gången är de arga för att regeringen vill höja pensionsåldern med två år!
 Vi kollade på film, åt varsin cheese burgare på en resturang, spelade tennis, ritade och kollade på ännu en film. Vi hade en väldigt lugn och skön dag och det behövde jag verkligen för har kännt mig lite dålig några dagar nu.
När vi satt och fikade lite började vi prata om julen och vad han önskade sig i julklapp. M tror fullt ut på jultomten även fast han år 7 år. Efter att ha diskuterat lite om vad han önskade sig frågade han om jag önskade mig nått i stil med en dator. Jag förklarade att en dator är väldigt dyrt så det kan jag inte önska mig. Han kollade förvånat på mig och sa med självklarhet i rosten : "men det är ju jultomten som kommer med julklapparna och dom är ju gratis!"



En heldag med denna fillur helt enkelt!

Carneval i Sacre Ceour


Sov hos Izabella mellan fredag och lördag så jag skulle slippa ta tåget själv hem mitt i natten. Vi vaknade runt tio och klockan 12 hade jag bestämmt att jag skulle träffa 3 andra tjejer och Izabella hade också andra planer. Möter efter lite krångel upp de andra tjejerna och vi börjar gå mot Sacre Ceour där det den här helgen var annordnat något annorlunda. Massor med utklädda människor och en parad med vinprovning. Åkte hem runt fyra för hade bestämmt med Izabella att vi skulle träffas igen vid 6 för att laga mat hemma hos henne. Var hemma en timme och han precis duscha och byta om innan jag åkte iväg igen.  Vi gick och handlade och gjorde jättegod mat och delade på en flaska vin. Efter en stund bestämmer vi oss för att gå och träffa de tjejerna som jag hade träffat på dagen för att ta ett glas på ett ställe vid triumfbågen. Efter lite övertalning gick jag också med på att gå ut med dem efteråt även fast jag var jättetrött. Hade jättekul hela natten och runt 6 tog vi tåget hem, slocknade i min säng på en gång! efter ca 3 timmars sömn blir jag väckt av barnen som hoppar och sjunger på övervåningen men jag försöker ligga kvar och somna om.

På stället vi var på träffade Jenny några av sina salsa kompisar och de tyckte att jag skulle komma dit dagen efter. Så kl 16 bar det ivåg igen till Bastille och ett salsaställe dit jenny går varje vecka. Kan ju inte dansa salsa så blev faktiskt väldigt nervös, för alla är verkligen jättebra som går dit. När killarna bjöd upp mig förklarade jag att det var andra gången jag var där och så lärde de mig nägra steg, tack till alla dom som hade tålamod med mig! Lärde mig jättemycket och kommer verkligen gå dit igen, kanske redan nästa vecka!








Bastille


I fredags bestämde jag, Izabella, Cecilia och Anna att vi skulle träffas i Bastille för att dricka lite vin. Jag och Cecilia kommer dit först och sätter oss och väntar på de andra, under ca 2 minuter kommer tre olika män fram till oss och förklarar hur vackra vi är och vill att vi ska prata med dem! Gäller att visa ganska tydlig för de här fransmännen att man inte är intresserad. När alla har kommit går vi och sätter oss på en resturang och beställer in en flaska rosé. Vid tolv köper vi oss varsin crepe med nutella och går mot metron. Jag följer med Izabella och vi sätter oss på ett annat ställe i närheten av Eifeltornet och dricker varsit glas Kir och spanar in en av servitörerna!



Izabella, Cecilia och Anna






Varmt, varmt, varmt

Idag har det varit hur vackert väder som helst, solsken och blå himmel! Jenny och jag fick faktiskt ta av oss våra tröjor och gå i bara linne för att det var så varmt! Mötte Jenney vid operatrappan och sedan gick vi till ett köpcentrum som heter Printemps. Där kollade vi mest in inredningsprylar och ville i princip köpa allt på det vångingsplanet. De hade väldigt mycket roliga och söta saker som jag skulle vilja ha i min framtida lägenhet!
På vägen mot Camps Elysee och den nyöppnade HM butiken hittade vi en liten chokladbutik, vi var ju bara tvungna och å in och se vad dom hade. Slutade med att vi gick därifrån med två praliner! Supergoda var dom! 
Den nya HM butiken ar helt galet stor, två stora våningar med damkläder och hur många kassor som helst! Hade inte tänkt köpa något egentligen men blev ett par skor och en kofta!




Packåsna


Torsdag idag, vilket innebär skola för mig. Börjar dagen med en konferense som de kallar det. Så konferense betyder alltså att en gammal man som nästan verkar full står och pekar på saker och frågar vad det är. Efter att också ha sett samma bit av en film och fått handlingen förklarad ännu en gång var det bara att snabbt gå iväg till nästa. Som tur är är våran andra lärare mycket bättre.
Kom hem runt 2 och försökte få tiden att gå genom att titta på kungarna av Tylösand. Helt sjukt program och man borde väl egentligen tycka att det är helt meningslöst att kolla på det men jag tycker det är väldigt underhållande. Kanske lite pinsamt för deltagarna efter programmet men de har ju ställt upp på av vara med i tv så. Vid halv fem hämtade jag upp killen från hans skola, judo och dans väntade denna eftermiddag. Så det var bara att skynda hem oc
h byta ryggsäckar och packa ner läxorna för att sedan bege sig till tjejens skola för att hämta upp henne. Jag måste ha sett lite rolig ut när jag bar på min väska, barnens två värskor, en tröja, en väst och en massa teckningar. 

Blir ofta förvånad över de franska systemet, igår vid tjugo i sju på  kvällen tar pappan på sig jackan för att gå ut. Jag frågar var han ska och han svarar att han ska till tandläkaren. Han förstog inte alls att jag blev förvånad utan ryckte bara på axlarna.







Några bilder tagna där jag bor. Som man ser på bilden här längs ner är många av husen byggda så att man bara ska Se dem framifrån, konstigt att man vill bygga huset så tycker jag. Enligt pappan i familjen var det för att spara pengar, kan det finnas nån annan anledning?


mardi


Idag har varit en ganska lugn dag, började med att sätta på tvätt och städa och efter det gjorde jag mina franska läxor. Hade bestämmt med Jenny att vi skulle ta en fika inne i Saint Germain efter att hon hade slutat skolan och när jag väl kom dit insåg jag att jag var en hel timme för tidig så tog mig en sväng i butikerna som finns där! Förstår inte hur jag kunde vara så förvirrad att jag tog fel på en hel timme.  Träffade tillslut Jenny och vi satte oss på ett mysigt bolangerie och åt varsin macka och diskuterade allt från killar till våra planer för nästa år!

Imorgon väntar tennis för barnen och på eftermiddagen ska vi gå på bio!

Svenska kyrkan


Började min dag med en kort springtur i parken och en lång dusch efter det. Känner ibland att jag behöver den tiden för mig själv ibland eftersom det händer så mycket saker här. Är skönt att bara göra ingenting och hinna fundera lite. Runt klockan två gick jag mot tåget för att sedan träffa Cornelia, Cecilia och Izabella vid Svenska kyrkan. Måste säga att jag var väldigt skeptisk först men när vi kom dit var det väldigt mysigt och de hade bra information för den som är ny i Staden. Vi blev också bjudna på kanelbullar! Köpte också en bok på svenska där för 1 euro, Djävulen och fröken Prym av Paulo Coeloho. Läste hans bok alkemisten precis innan jag åkte ner hit och jag älskade den! Hoppas den här kommer vara lika bra för behöver verkligen en ny bok att läsa på metron. Efter vi hade varit i kyrkan tog jag och Izabella metron till Champs elysee och satte oss och tog en drink och bara pratade. Brevid oss satt en super härlig kvinna som började prata med oss om allt möjligt. Älskar de där stunderna när man har möjlighet att få tips om staden från lokalbefolkningen eller när folk bara tar sig tid för att prata med en, även fast man är en total främling.

När jag kom hem hade min familj lagat pumpasoppa och paj och i ugnen fanns rostade kastanjer.


barnvakt


Sitter hemma en lördagkväll, vad är det med mig? Erbjöd mig att vara barnvakt idag för jag var ju närstan inte hemma någonting förra helgen. Barnen har kompisar som sover över här och även fast klockan är mycket hör jag fortfarande fnitter från övervåningen. Hoppas de somnar innan föräldrarna kommer hem.
Igår och idag har varit två väldigt roliga dagar. Igår träffade jag Jenny vid auber och så gick vi till La Fayette! Ganska snart insåg vi att priserna var lite för höga för våra plånböcker så vi bestämde oss ganska snart för att gå till HM istället. Där hittade jag en klänning och en korsett i strech tyg, nu är ag redo för ännu en helg med festande! Jenny hittade också en jättefin och dessutom praktisk jacka på Mango! En väldigt lyckad dag helt enkelt som avslutades med godis på Operatrappan.

Idag träffade jag Izabella och Cornelia för ännu en shoppingtur. Idag blev det ett par nya skor och en ring för mig, letade hela dagen efter ett par snygga högklackade men hittade inga. Får bege mig ut på Paris gator nån mer dag på jakt efter snygga skor att ha på dansgolvet! Blev unch på en liten resturand precis i en korsning, satt inte mer än två meter från vägen men det var mysigt ändå. Efter lunchen fortsatte vi shoppingen och innan vi åkte hem satte vi oss på ett brasserie. Där beställde jag och cornelia varsit glas pressad citron vilket vi trodde skulle vara lemonad. Men när han kom ut med det vi hade beställt fick vi varsit glas med lite citronsaft i, en kanna vatten och lite socker. Till citronsaften åt vi en chockladkaka medans Izabella beställde in glass och ett glas vin!
Izabella ska ut till duplex för första gången ikväll så jag hoppas hon har roligt och dansar hela kvällen, hon får helt enkelt festa lite för mig också som sitter här hemma!


RSS 2.0