Mörkrets furste är en gentleman

Denna helg har varit lugn och det har inte alls hänt mycket för min del, ungeför som de flesta helger nu har varit. Ska försöka få ändring på det när jag känner mig helt frisk.
Hade ändå en väldigt skön lördag som började med ett museeums besök. Jag, Jenny, Cecilia och Izabella träffades vid Les Halles och gick till Centre du Pompido som har modern konst. Mycket trevlig och intressant tyckte jag att det var och jag ska nog snart gå dit igen och titta färdigt på deras ordinarie utställning.
Efteråt följde jag med Jenny för att kolla på en simmtävling som var i simhallen Olympic i Saint-Germain. Jag kunde ju inte riktigt säga nej till att få sitta och kolla in snygga simmare i några timmar! 
På kvällen lagade vi middag hemma hos henne som bestog av nudlar och kyckling i cocosmjölk men chili, ingefära och lime. Deras katt var väldigt förtjust i nudlarna och försökte hela kvällen äta nudlar som hade blivit kvar i durkslaget, på något sätt lyckades katten också slänga upp en av nudlarna så den hamnade på väggen.

Söndagen spenderades i sängen med en av de bärsta böckerna jag läst på länge. Förstår inte varför jag inte läser romantiska böcker oftare, det är ju så härligt!

Hon vandrar i skönhet, lik natten
med dess molnfria nejder och stjärnbeströdda skyar;
Och allt det bästa av mörker och ljus 
förenas i hennes anlete och hennes ögon
 
Byron

Det var sol igår för första gången på flera veckor känns det som, så jag gick en prommenad i parken för att njuta av det fina vädret. Det var fint och klart men väldigt kallt.



När jag gick runt bland de finna husen som ligger nära parken här på bilden råkade jag mellan två hus sen en väldigt intressant fasad och var tvungen att gå fram och titta:


When you get distace, you would like to be close


Hade nyss ett väldigt skönt samtal men min mamma.
Efter att ha kommit hit och fått distans till sitt vanliga liv har jag insett hur otroligt bra föräldrar jag har. Det har jag alltid vetat men här blir det så mycket starkare. De har alltid funnits där, de har alltid velat vara med oss och vi har verkligen varit en familj.





Tack!


I miss you


Det känns som hela den här veckan bara har rusat förbi och min hjärna har inte riktigt hängt med. Men när veckan går fort passerar ju helgen också förbi innan man ens hinner inse att det är helg.

En del saker har jag ändå hunnit med under denna helg.
Fredagskvällen spenderades på en resturang här där jag bor med ca 13 andra au pairer från världens alla hörn. Canadesnare, en österrikare, tre svenskar en från england, en från Nya Zeeland, en från finland, två från Californien, en mexicanare och en från Italien. 
På lördagen gick jag runt i Paris med Izabella och på kvällen var jag barnvakt. Barnen var så himla goa och jag hade en av de få gånger som jag verkligen skulle vilja krama om dom och säga att jag älskar dom. Att barn kan få en att känna så olika saker, ena stunden tycker man så mycket om dom medan dom andra stunden får en att lova sig själv att aldrig skaffa barn.
Idag träffade jag Izabella och Cornelia och vi gick runt i marais en stund och sen åkte jag vidare till Salsan. Jag har inte varit där på så många gånger så innan var jag lite nervös och det kändes som jag hade glömt bort stegen men det gick hyfsat ändå, måste påminna mig om att jag faktiskt inte har dansat sådär jättemycket om man jämför med de andra som är där.









Några bilder tagna i Marais idag

Papillons


Onsdag idag vilket betyder jobb hela dagen! Var ensam med tjejen en stund och jag blev så inspererad att klippa och klistra lite så vi gjorde ett litet konstverk. Här kommer resultatet:







Give me strength

Efter det vackra vädret som var i helgen kom förståss skitvädret tillbaka. Måndag och tisdag har varit helt genomgråa och luften har känts tung. Jag är väldigt beroende av vilket väder det är så de senaste dagarna har jag inte dirket känt mig på topp utan mest varit trött hela tiden.

Tänk om det kunde vara så har fint istället!




Men har lovat mig själv att det ska vara slut på det här slöandet nu.

Den bästa dagen hittils på det nya året!




Denna dag har bara varit så underbar! Den började med att jag och Izabella satte oss på varsin stol som stod längs en mur och solade, sedan som Anna och vi satt där och pratade en stund innan vi tog metron upp till Sacre Coeur för att möta Ellinoora och Matilda. Vi köpte oss varsin crepe och gick och satte oss på trappan som leder upp till kyrkan. Kollade på den vackra utsickten över staden, lyssnade till gatumusikanterna och kollade in killen som är så himla duktig på att dribbla och hålla på med en fotboll.
Nu när jag sitter här framför datorn på kvällen känner jag att mina kinder är lite varma och hoppas innerligt att de har fått lite färg!


















I want to show you my Paris


I lördags träffades vi massa tjejer och gick till musée D'Orsay. De har en tillfällig utställning där av en målare som heter Gerome och jag gillar hans tavlor väldigt mycket. Efter att ha gått runt i någon timme började alla bli lite hungriga så vi köpte lite mat och gick och satte oss i en park. Eftermiddagen spenderades i Marais där vi gick i massa små fina butiker och hittade en intressant gränd där det fans en matmarknad. Dagen avslutades med trerätters middag eftersom Matilda kommer lämna oss här i Paris och detta var hennes sista helg.


Judo och dans


Mellan kl 16.30 och 17.00 på torsdagar är mitt jobb att vara packåsna och soptunna. Jag går och hämtar pojken med tre väskor på armen, när han kommer ut får jag ännu en väska till att bära på. Där går jag alltså, med 4 väskor och med en 7åring efter mig mumsandes på sitt mellanmål. Vi kommer till tjejens skola och hämtar upp henne och hennes kompis. Jag ger tjejen sitt mellanmål och när hon är klar är det jag som får bära på allt skräp. Vi kommer till idrottsaläggningen och väl där gäller det att få tjejerna att byta om för såklart har vi alltid ont om tid. Men det är svårt att byta om när man ska prata med sina kompisar och äta på samma gång har jag förstått så de tar sin lilla tid.

Efter alla aktiviteter kom mamman och hämtade oss och vi åkte till en kinesisk restaurang.  Väldigt snällt av henne!




Plussgrader


Idag på eftermiddagen var vädret strålande, solsken och blå himmel!
Efter min lektion i konsthistoria åkte jag hem till Izabella för att gå på en promenad, det var så varmt så vi inte behövde ha jacka på oss. Gick runt parken vid Eifeltornet och till Frihetsgudinnan. En väldigt härlig promanad!
Men kan inte riktigt fattat det, tror aldrig jag ens upplevt en januari utan snö och här är jag och det är ca 10 grader varmt!

Söndagsmys


Har haft en riktigt myssöndag idag med bio, tårtätning hos grannarna och en härlig pratstund med Izabella.
Såg Love and other drugs och jag måste säga att om jag hade suttit ensam i biosalongen hade tårarna bara runnit ner för kinderna.Nu fick jag istället sitta och hålla mig ifrån att börja snyfta och snörvla.


Samdi












Spelar åldern så stor roll?


Ålder, är endast någonting som visar hur många år du  har levt. Det säger däremot inte hur mogen du är, hur mycket erfarenhet du har eller ens hur gammal du känner sig. Är verkligen ålder så viktigt som vi verkar tro att det är, varför kommer oftast den fråga precis efter "vad heter du?" Styrs våran bild av andra månniskor så mycket beroende på hur gammla de säger att de är? Skapar vi oss en bild av personen just baserat på deras ålder?

Igår i skolan hade vi nämligen en vikarie för våran nya lärare kunde inte komma. Hon frågade oss var vi kom ifrån och varför vi hade valt att läsa franska. Efter att ha diskuterat en stund så frågade hon också alla hur gamla de var. Alla andra i min klass som hade kommit den dagen var över 20 år, på varsin sida om mig satt två som är 24 och mitt emot mig satt en som är 22. När läraren hör att jag bara är 19 utbrister hon "mais, tu es un bebe"(du är ju en bäbis), det hela var ju på skämt och jag tackade henne för den komentaren med ett ironiskt "merci". Men saken är den, att inte förens hon sa att jag var mindre än de andra kännde jag mig som det.


juletider


Sitter med en kopp the i handen och tänker på min härliga tid hemma över jul, så här kommer lite bilder!



 















New Year's Eve in Paris!


Hade en oförglömlig kväll igår, min första nyårsafton i Paris! Kvällen började på en restaurang och trerätters middag och tolvslaget firades in på en av alla broar som går över Seine. Kvällen avslutades med massor med dans på O'Sullivan.



Gårdagens outfit



Vackra Jenny



på vänster sida: Matilda, Jullie, linda och Izabella. på höger: Jenny, Karin, Cecilia och Anna. Själv fick jag sitta på hörnet och hade uppsikt över alla.



Linda och Anna vid tolvslaget



Matilda med en av roserna vi fick av servitören på restaurangen



Vävde in den rosen jag fick i staketet på bron


RSS 2.0