Idag blev jag mamma


Stog inne i badrummet när tjejen badade när jag plötsligt hör hur hon kallar mig mamma. Säger ingenting först för jag vet att hon har råkat sagt fel förut men denna gång fortsätter hon bara. Mamma, mamma, mamma ropar hon högt till mig där jag står och tittar på henne...Amanda heter jag försöker jag förklara. Hon tittar tillbaka på mig och säger att hon har två mammor, en amandamamma och en vanlig mamma. Tydligen är amandamamma hennes första mamma också.

Jag inser att jag har saknat barnen när det varit ifrån mig två veckor, tänk då när man har sina egna barn. Vilken känsla de måste vara.
Idag pratade vi också om en avslutningsfest i skolan som ska vara den 18 juni och jag förklarade att jag skulle åka hem några dagar då men komma tillbaka och stanna ca 2 veckor till innan min tid var slut. Barnen kollade på mig med ledsna miner och sa att de inte alls ville att jag skulle åka! Kommer säker bli jobbigt på slutet när man fakiskt inser att man kanske aldrig mer kommer få se de här barnen igen.

you make me fell good about myself


Jaha,nu var verkligen lovet över. Ska snart ge mig iväg för att hämta tjejen på skolan och så ska vi hem och äta mellanmål. Hoppas verkligen det kommer gå bra med barnen nu, de verkade verkligen ha saknat mig. När jag kom innanför dörren igår kväll sken tjejen upp och började ropa efter mig. jag lyfte upp henne och kramade om henne. Sedan kom killen upp från mitt rum där han hade kollat på film..oj så mycket de hade att berätta. Då känner man sig för en gångs skull uppskattad och inser att det är något man gör bra i alla fall.

Hoppas bara inte det kommer vara svårt att lämna dom i sommar..







Några av de första bliderna jag tog i Paris i sommras

För det är hennes födelsedag idag!


Grattis min kära vän på din stora dag, tänk att vi alla detta år fyller 20! Men som vanligt är du först med att få göra allting, så jag hoppas du tar en sväng på systemet för oss alla.
Hoppas du kommer att fira stort med din familj och vännerna därhemma. Jag sörjer lite det faktium att jag inte kan vara hemma och fira dig men jag hoppas du vet att jag tänker på dig och att jag skulle varit där om jag kunnat.
Hur länge har du och jag egentligen kännt varandra? är det redan sedan lekis? När det än nu var  så har vi varit vänner länge och jag hoppas det kommer vara hela livet ut!

Tack för att du är en så bra vän och grattis på 20-årsdagen!

 

Jag ser fram emot många fler grillkvällar med er i sommar, precis sånna där dagar som när det här kortet är taget

please take my hand and never let go




Amstedam var en väldigt vacker stad..



med många kanaler och vackra broar..



där det simmade massor med svanar.



En del hus lutade jättemycket..



andra såg ut som de skulle ramla ihop när som helst



men för det mesta var det bara väldigt vackert!



Jenny och jag bestämmde oss för att lära oss dricka öl..



..och eftersom man kunde köpa två öl för 4.5 euro innan kl 21.00 så blev det några stycken.



vi hittade också en jättemyskigt fik...



som serverade jättegoda mackor.



Vi hittade en restauranf som hette DE KROON...



och en advokat som var rutten.



i Amsterdam fanns också många färgglada cyklar..



och mycket snyggt klotter..



och häftiga spårvagnar.



Vi gick också på ett sex museum där man kunde se sånna här blider som var tagna i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.



Jag skulle gärna åka tillbaka till den här staden igen..



fast kanske på våren så att man kan få se alla vackra tulpaner.


Paradiso

ska man orka ga pa van goghs museeum efter bara nagra fa timmars somn? Vi far helt enkelt se, var namligen ute och dansade igar och kom hem runt halv 5. Vi var pa ett stalle som heter Paradiso, tror typ det var en gammal kyrka. Valdigt bra drag iaf. Gardagaen bjod pa tortyr-och sex museum, harlig lunch pa ett av de mysigaste fik jag varit pa och sen falafel till middag. Innan vi gick ut spelade vi biljard och drack ol, min nya hobby! Far borja aka hem till min farfar och spela lite biljard i sommar, kanske finns det ocksa natt bra stalle i paris dar man kan borja hanga.

Amsterdams gator


tank att man kan sova sa skont i ett upplyst rum med 18 andra personer som inte ar tysta. Tror jag somnade nastan pa en gang! Vi har precis bytt rum nu och fick ga in och lagga vara grejer i ett rumm med massa sovande killar.
Nu ska vi ge oss ut i Amsterdam igen och kolla in staden, gardagens intryck var ganska blandade, mycke funderingar kring de unga prostituerade tjejerna...
Ikvall ska vi testa pa nattlivet har!




Amsterdam, here we come!!

Jag vet, uppdateringen har varit sukt dålig från min sida och det kommer den fortsätta vara ett tag.
Jag har precis haft härligt besök från sverige i 4 dagar och imorgon drar jag till Amsterdam med Jenny och kommer hem på fredag!
Resan är väldigt spontan, vi har inte ens bokat något boende ännu! Men det ska finnas mycket hostel där så vi får hoppas vi slipper sova på gatan. Det ända vi kollat upp är lite museeum vi ska gå på, bla erotikmuseum, sexmuseum och ett tortyrmuseum! Låter som det kan bli en ganska intressant resa!


Dagen efter Alla hjärtans dag


Hoppas alla förälskade par där ute hade en helt fantastisk kväll för själv jobbade jag hela dagen och fick inte uppleva så mycket romantik. Men jag är nästan lika glad ändå för nu har jag lov i nästan två veckor!

Har haft det väldigt bra sen mitt senaste inlägg, i lördags hade jag en liten middag hemma hos mig. Bjöd hem några au pairer från förorten där jag bor samt Ellinoora. Det var riktigt mysigt, vi åt sallad, baguette och ost och till efterrätt hade Ellinoora bakat en jättestor chokladtårta med marräng på och några andra tjejer hade också tagit med glass. Hahah, vi var rätt mätta efter att ha ätit upp hela tårtan plus 2,5 liter glass.











Slut!

Soliga Paris


Här kommer bliderna jag lovade att sno från Jenny!







Tänk om det kunde vara lika fint väder idag också...är nämligen helt mulet nu.


Ännu en vecka har passerat

Har varit sjukt dålig på att uppdatera de senaste dagarna men har inte riktigt haft någon inspiration förens idag då vädret var helt fantastiskt! Hade tyvärr inte kameran med mig men tänker sno lite bilder av Jenny så jag kan lägga upp här. Dagen spenderades nämligen med Jenny och Izabella i Jardin du Luxenburg, solen sken och vi satt i varsin stol och solade! Kan det bli bättre februariväder än så?

Efter som jag inte har några bilder från idag blir det några jag tog i söndags på Centre du Pompido och några andra jag tagit under veckan.

















Sista bilden är tagen i tisdags då några av de au pairer som bor i samma förort som min träffades på en indisk restaurang för att äta middag tillsammans. En bunt glada au pair tjejer helt enkelt!


....ja må han leva ut i hundrade år!

GRATTIS, GRATTIS till min älskade pappa som fyller 50 år idag!

Skulle så gärna vilja vara hemma just idag och vara där och fira honom. Men nu går inte det, så ett samtal på skype får ersätta en vistelse till Sverige.

Hoppas du har en fantstisk dag PAPPA!



(hoppas pappa bjuder på att jag la upp den här bilden, hittade ingen annan där han inte gör samma min)



Kärlek som befriar


Drack en Latte på Starbucks igår tillsammans med Jenny. Pratade mycket om en bok som både jag och hon precis läst: kärlek som Befriar. En helt fantastisk bok som besktiver kärlek och tro i på ett alldeles underbart sätt. Satt där och pratade till vi insåg att vi var tvugna att ta oss i kragen och förhöra varandra på glosorna. Vi har nämligen börjat ha ca 20 glosor i veckan som läxa! Bra jobbat av oss!
Efter det var vi ju tvungna att gå lite på HM också.

Gårdagens:



Idag lördag åkte jag och Jenny tillbaka till HM för att köpa det vi testade igår. Blev först bara en vit stickad tröja för mig men hittade ett par skor också men kunde inte bestämma vilken storlek jag skulle ha. Snacka om beslutsångest när man måste gå in i fyra olika hm-butiker för att kunna bestämma vilken storlek man ska ha. Bestämmde i alla fall till slut och hoppas att jag tog rätt!

Vi fikade på ett ställe som bara säljer våfflor och naturligt vis tog vi varsin våffla med nutella



Gick en stund själv på stan också för Jenny var tvungen att åka iväg. Gick faktiskt och åt lunch själv, brukar alltid imponeras av människor som äter själv för jag känner mig nämligen alltid så uttittad, som att det vore konstigt att man var där helt ensam.


Ett grått men ganska varmt paris

Till sist gick jag också till Virgin store och köpte en bok. Blev EMMA skiven av Jane Austen så nu har jag något att läsa igen!

Sista kvällen av tre av barnvaktining idag också, ledig hela dagen imorgon och sen drar allt igång igen på måndag. Men det ska nog gå bra, nämligen bara en vecka kvar till lov nu.

Solen ger mig hopp

Slutade nrunt 20.00 igår och gick dirket iväg till resturangen för att träffa de andra au pairerna. När jag kom dit hade de flesta redan ätit eller börjat äta. Det bjöds på buffé och jag kände att jag ju var tvungen att få valuta för pengarna, ångrade mig däremot lite senare när jag var tvungen att gå hem. Men oj så gott det var, tog till och med om på efterrätten!

Imorse när jag vaknade upp var jag så trött men släpade mig upp i alla fall för att äta frukost med familjen. Funderade en liten stund på om jag skulle stanna hemma och strunta i lektionen, men är det något mina föräldrar lärt mig så är det att man nästan aldrig är för sjuk för att gå dit! Så bara att försöka sminka bort tröttheten och sätta sig på tåget.
Nu vaknade jag precis upp efter att ha sovit en liten stund. När jag ställde mig upp och tittade ut genom fönstret såg jag solen! Tänkt att lite sol kan får en på så bra humör helt plötsligt.

Nu känns det inte lika tungt att måsta sitta barnvakt även ikväll!


Ge mig lov..


Känner mig lite på dåligt humör idag för jag insåg att föräldrarna verkligen hade tänkt att jag skulle jobba extra både fredag och lördagkväll. Bara, jaha där försvann min helg. Saken är den att det kanske skulle kännas ok att vara barnvakt ibland om det var så att man fick något för det, men nej, det ingår i arbetsuppgifterna.

Ikväll ska jag gå till en restaurang och äta middag med några andra au pairer, tvekade lite först men nu när jag inte kommer kunna gå ut varken fre eller lör är det klart jag ska gå. Sköt att träffa lite folk i sin egen ålder efter att endast ha pratat med två barn en hel dag.


RSS 2.0