"il neige beaucoup!"


Imorse var jag helt ensam hemma med barnen för första gången och fick väcka dem och så helt själv. När vi satt vi bordet och åt frukost tittar jag ut genom fönstret och ser att det har snöat under natten. Barnen blir så klart helt till sig och rusar till fönstret för att titta. Alltså att säga att det snöat är ju lite att ta i men det var lite vitt på marken och på träden och det låg nån centimeter snö på taken på bilarna.
Hur som helst underlättade det för mig eftersom barnen var på bra humör och gärna ville gå ut!
När jag sedan gick med tjejen till skolan sa hon flera gånger "il neige beaucoup", hon tyckte alltså att det hade kommit mycket snö...




Glögg och pepparkakor


Julmarknaden i lördags var verkligen mysig, drackglögg, julmust och åt pepparkakor. Gick dit med tre svenska tjejer, en från sweich och en från USA. Var väldigt kul att gå runt och visa våra svenska traditioner och de verkade uppskatta det. Lite senare kom min värdpappa och barnen dit och han köpte pepparkaksdeg, papparkaks mix, sill och polarknäckebröd. Blir nog pepparkaksbak på onsdag med barnen.
Efter marknaden gick vi till ett brasseri och beställde varsin drink. Satt länge och prata om olika tradditioner och kulturer, känns så skönt att man har hittat sånna fantastiska människor härnere.






Julmarknad


Har precis vaknat nu av att barnen leker på övervåningen och det gör jag förresten varje helg. Känner att jag har lite träningsvärk från igår. Var nämligen och simmade med Jenny och det var så länge sedan jag gjorde det så blev lite trött i kroppen, men simmade i varje fall 1000 meter! Duktigt av oss.
Idag är det lödag viket betyder julmarknad i Svenska kyrkan för mig. har längtat hela veckan på att få gå dit och känna av lite svensk julstämning och känna doften av glögg, granris och pepparkakor. Ska åka dit vid 15.00 för att träffa Cornelia och Jenny. Vi ska också möta upp en tysk och en amerikan som gärna ville förlja med och se svenska traditioner. Senare kommer också min värdpappa och barnen dit. Ska bli så himla mysigt och jag ser verkligen fram emot det!


La neige


Idag SNÖADE det!

Eller ja, det snöade faktiskt men direkt det nådde marken smälte det.

Imorgon ska jag och Jenny åka till ett badhus och simma, längtar! Ska bli så skönt att få röra lite på sig och förhoppningsvis har de bastu så man kan få värma sig lite och sitta där och prata massa.

"La prostitution de rue se fait plus visible"


När jag gick mot metron idag tog jag med mig en gratistidning för att ha något att läsa. Hittade en artikel om prostitution i Paris. Tydligen så blir det allt med synligt och de blir fler och fler ute på gatorna. På något sätt kändes det ändå som att artikeln innehöll lite smygreklam eller vad man ska kalla det för man får nämligen reda på en del om man är intresserad av att köpa sex. För det första står det hur mycket det kostar och för det andra finns det en karta över paris där man kan se var de prostituerade finns. Tro inte att det är nog med det, på kartan är det också utmärkt vilket etnisitet de har. Så vill du tex ligga med någon från Kina så ska du gå till Pigalle eller Place de Clichy. Är det istället en transvestit du är intresserad av att finna är rätta stället för dig Porte Dauphine eller Bois de Bologne.

Finns också prostutuerade i skogen där jag bor, om man åker längs vägen mellan Maisons Laffitte och Saint Germain en Laye kan man se plastpåsar hänga i en träden. Om man ser en sådan vet man att det finns en tjej inne i skogen. Pappan här i familjen berättade för mig att de antingen gåller till i en skåpbil eller så bygger de som ett skydd av plastpåsar dit de tar mannen.

För mig känns det här så himla konstigt och fel. Är man tvungen att ligga med män i skogen i ett skydd gjort av plastpåsar känns det inte dirket som något man valt att göra själv. Även fast det tydligen är ganska accepterat här är det fortfarande förbjudet men polisen verkar inte ingripa speciellt mycket.

ost och vin


Måste bara säga att jag hade väldigt trevligt igår kväll med mågra riktigt härliga människor. Jenny jag och Cornelia träffades och gick hem till Izabella för att dricka vin och äta ost. Runt halv ett gick vi till metron och åkte till Grand Boulevard. En väldigt lyckad kväll med mycket skratt och dans.



Jenny, Cornelia och Izabella








höstpromenad


Träffade Jenny vid Bastille idag för vi hade planerat att hyra cyklar och upptäcka nya delar av Paris. När vi kommer fram till automaten där man ska betala fattar vi verkligen inte hur det fungerar,vi frågade några killar som också stod där men vi lyckades inte betala för några cyklar ändå. Väldigt pinsamt att man inte klarar av att göra en sådan sak men vi köpte en creps och en våffla att trösta oss med och gick samma väg som vi hade tänkt cykla istället. Gick runt i de Judiska kvarteren och det var väldigt mysig! Hittade en helt fantastisk liten inredningsbutik och en billig och supergod lunch!













Avslutade promanaden med en grekisk sallad för bara 5.90

Scoop Café


En tjej från min klass tyckte att alla skulle försöka träffas på en bar igår för hon ville prata lite franska. Kom dit vid nio och träffade henne och hennes pojkvän och hans kompis. Beställde in en flaska rött och satt och pratade, dom var verkligen jättetrevliga och jag hade verkligen roligt. Efter en stund kom det flera och sedan några till. Slutade med att vi var fyra mexicanare, fem fransmän, en spanjor, en dansk och så jag! Så himla härligt att kunna träffa människor från olika länder och prata om kultur och hur olika livet är på olika ställen. Det beställdes in vin och öl och vi satt i ett rum där det var tilllåtet att röka. Mådde inte så bra i morse och tror det beror på den passiva rökningen, sved i ögonen och kändes konstigt i halsen. Fast det var det verkligen värt, hoppas det blir någon mer gång.



Hemma


Har spenderat två hela dagar hemma med barnen nu. Igår var de sjuka sa dom, killen hade ont i magen och ville inte gå till skolan och tjejen ville göra precis som sin bror. Jag är nästan helt säker på att hon inte alls hade ont i magen. Ajaa, var bara att säga till mina två klasskompisar som jag hade planerat dagen med att jag var tvungen att vara hemma. Jag förväntade mig att det skulle bli en lugn dag eftersom de var sjuka och de hade lovat deras mamma att sova middag, en lång siesta. De var inte alls så där lungna som jag hade tänkt förståss utan retades mest hela tiden och ville inte alls sova.
Idag mådde de bättre så de gick på sina tennisträningar och efterråt hade de en kompis här. Vi gick till en av resturangerna här för att dricka någonting och vi köpte varm choklad. Den var supergod men så klart dög den inte åt killen så hans syster drack upp den istället. Försökte förklara att vi var på en resurang men ändå vek de flygplan och båtar av några reklamblad som stog på bordet och killen rev sönder sin servett så den låg som små bitar över hela bordet.

En lugn helg


Har nog haft den lugnaste helgen helgen hittils så har inte så mycket att berätta. Träffade Izabella en sväng på lördagen och var barnvakt på kvällen. Igår gick jag på salsan som vanligt och börjar faktiskt bli lite bättre, känns riktigt bra! Råkade däremot trampa Jenny på foten, Sorry!


Eating candy in bed


Känns som jag kanske håller på att bli sjuk så har krypit ner under täcket och äter godissnören som jag köpte på Ikea.
Har inga planer för morgondagen men jag hoppas framför allt att jag kommer vakna upp och känna mig pigg och frisk.


Ikea


Igår var en spännande, hemsk, roligt och fantastisk dag. Hade planerat med Matilda att vi skulle träffas vid en tågstation som ligger nära ett IKEA. Saken var bara den, det var jättelångt dit för mig! Som tur var ringde Ellinoora och vi möttes på stationen där tåget skulle gå ifrån. Nä vi kommer dit är det nått problem med trafike eftersom det var helgdag så vi får vänta ett bra tag och personalen är inte riktigt överens om vilket tåg vi faktiskt ska åka med. Vi satte oss tillslut på ett av tågen och det visade sig vara rätt.
När vi sitter där på väg till IKEA kommer kontrollander och vill se så man har köpt biljett och så.  Jag har fötterna påsätet framför mig och en av kontrollanterna säger åt mig på franska att "man får böta 45 euro för det" jag ser lite förvånad ut eftersom jag inte helt uppfattar vad hon säger och hon frågar om vi pratar engelska. Jag säger att jag inte visste det och hon ser skitsur ut och säger "men nu vet du, nästa gång får du betala". Fattar inte att de kunde ha gjort någonting, tåget var skitslitet och såg ut att ha varit byggt kanske på 60-talet eller nått.
Förutom det s¨hade vi en jättetrevlig stund inne på IKEA, köpte två doftljus och en del saker till värdmamman. Blev tre påsar med saker till henne, inte så roligt att släpa det med sig på tåget.

På kvällen träffade jag Jenny som jag inte sett på ca 2 veckor! Var otroligt kul att få prata om allt som hänt sen sist och också massa annat. Åt en trerätters på en grekisk resturang och drack lite vin. Vi kanske oss faktiskt lite lulliga när vi senare skulle ta tåget hem. Somnade inte förens halv 1 och imorse gick jag upp och köpte bröd och så, endast för att få reda att jag inte behövde ta flickan till skolan.

Snart blir det lite julklappsshopping tror jag!


When you have to spend your day alone


Tisdag idag, vilket oftast innebär att jag måste spendera dagen med mig själv. De flesta går i skolan medan jag är ledig fram till klockan 16.30.
Började dagen med en springtur i skogen och sen vid 12 åkte jag in till Paris och satte mig på Starbucks för att göra lite läxor och läsa lite. När jag kom dit träffade jag Willian, en au pair som jag inte har sett på jättelänge. Så häftigt när man springer på en person man känner inne i stan. Köpte en stor mugg te och en scone och satte mig i en mysig fotölj. Gillar verkligen att sitta där bland alla människor som också är där för att plugga, jobba eller träffa någon som de tycker om. Ibland ser man också någon som sover.

Bjöd nyss mina värdföräldrar på hjortronglögg, och dom gillade det!

When you start the day with the feeling of fear


Ligger nerbäddad under en filt och fryser, är jättekallt här inne i huset. Idag har det varit jättedåligt vädet, det har ösregnat och blåsit och jag hade såklart inget paraply med mig. Kollade på det imorse innan jag lämnade huset men just idag tog jag inte med det..så typiskt.
Just det, imorse när jag vaknade satt det en jättestor spindel på väggen precis ovanför min säng. Inte en såndär liten spindel man kan hitta i sverige utan den här var verkligen stor! Brukar inte vara speciellt rädd men nu gick jag faktiskt upp till värdpappan och frågade om han kunde ta bort den. Dammsög hela mitt rum jätteordentligt i eftermiddags också och försökte ta bort all spindelväv jag kunde hitta. Hoppas jag inte behöver stöta på en såndär nära min säng mer.


I knock you down


Att man ska få så ont i fötterna av att dansa, förstår inte det!
Gick ensam till salsan idag för Jenny ligger hemma och är sjuk. Var lite nervös för det faktiskt men det gick bra, pratade med en hel del nya människor och dansade mest hela tiden! Känns som jag har blivit lite bättre men gör fortfarande väldigt många grova missar, tror jag slog två killar idag med armbågen när jag snurrade, stackars dom som bjuder upp mig :P


"A sexy bar for a crazy night"


Just där befann jag mig igår men Izabella. Skönt och annorlunda ställe måste jag säga. Rekomenderas starkt för de som vill kolla på män i kalsonger. Alla bartenders och servitörer gick nämligen endast runt i det! Lokalen var fylld med roda och rosa ballonger och det hängde Bh:ar i taket!
Som ni kanske förstår var det mest bara tjejer där, inte så konstigt kanske!
En tjej fyllde tydligen år och hon bjöds på en riktigt överraskning, en lapdance utan ev av servitörerna!

Nu måste jag byta om för jag ska möta Mathilda i Les Halles för att leta efter ett par skor som jag kan ha att dansa salsa i!

En ny rumskamrat


NI kan inte gissa vad som nyss gick runt på mitt golv!

EN GRODA!

Såg att någonting rörde sig och kollade dit och ser att det är en groda som går runt på golvet. Blev värligt förvånad måste jag säga. Frågan är ju hur den har kommit in hit? Fönstrena till mitt fum var öppa i helgen men det var ju fyra dagar sedan. Betyder det alltså att den här grodan varit min rumskamrat i hela fyra dagar, kan det vara möjligt?


Höstfärger


Idag började skolan igen efter lovet. Var skönt att få börja igen så man har någonting att göra på måndagar och torsdagar. Jag går på en skola inne i Paris och för att komma dit måste jag först ta tåget och sen byta till metron, hela resan till skola tar ca 30 minuter. Gillar faktiskt att åka tåg för när man sitter där finns det ingenting annat man kan göra än att läsa, tänka eller lysssna på musik. Jag läser nästan gämt när jag ska in till Paris och jag är redan inne på min femte bok sen jag kom hit, tycker det är så himla skönt att sitta där bland alla de andra människorna. Kanske är det för att man inte känner sig så ensam.

Har också hunnit med en härlig höstpromenad i skogen








Starbucks


Största delen av dagen idag spenderades på Starbucks nära operan. Jag kom dit runt halv 11 och satten mig med en Chai latte och gjorde mina läxor. Runt 12 kom en tjej som heter Ellinoora dit och vi satt och pratade till klockan var 15.00. Vi pratade mycket om hemlängtan och sådana grejer och det var precis det jag behövde just nu. Känns mycket bättre nu och börjar se fram emot julen igen, även fast jag inte kan sluta tänka på att det innebär att jag måste lämna alla ännu en gång för att åka tillbaka hit, att säga hejdå är ju alltid så jobbigt och särskillt som nästa period är 6 månader.  



Ellinoora på Starbucks.
Är en jättefin lokal med målningar i taket, ljuskronor och härliga fotöljer.

Idag hade vi en ganska lustig diskussion vid matbordet med temat kärlek. Det är nämligen så att tjejen har en ny kille som hon är kär i. Och han är inte den ända kan jag lova, hon har hela 6 stycken som hon är kär i fast en som hon tycker bäst om. Så idag hade den killen som hon nyss blev kär i pussat henne på munnen, det var en del fnitter när hon berättade det! Men saken är den att hon bara är 5 år, det gäller tydligen att börja i tid!


Grande soeur


Hela den här långa tisdagen har spenderats med barnen. På förmiddagen gick vi till skogen som ligger ganska nära där vi bor. Vi byggde en koja och barnen cyklade rund bland de vackra gula löven på marken. Tycker om hösten så jag njöt verkligen av stunden i skogen, älskar den friska luften och doften av skog och blöta löv.
Förutom den härliga skogsturen har dagen varit ganska jobbig. Tänker fortfarande på min familj som åkte hem igår, kan inte glömma hur skönt det var att träffa dem.

Tjejen kallade mig för storasyster idag, det känns som ett bra tecken!

En dag fylld av sorg


trodde alldrig att det skulle vara så svårt att skiljas från er igen, att se er köra ivåg med bilen,
att bli lämnad här när ni återvänder till ert liv, vårt liv, mitt gamla liv.


RSS 2.0