Please summer, come back!




Hittade den här bliden på Jennys blogg och snodde den av henne, det är nog helt okej hoppas jag! Den är tagen i Luxemburgparken i måndags, tänk om det kunde vara lika fint väder idag som det var då. Idag är det nämligen väldigt grått precis som det var igår också. Vart tog sommaren vägen?


Make my life shine










Jag är helt kär i de här tavlorna. Är de inte helt ljuvliga och vackra? Gustav Klimt är från och med nu en av mina favoritkonstnärer


En dag på lovet

Pappan i familjen ville gå upp till toppen av ett litet berg i Pyrenéerna och det är klart att man ställer upp och kommer med. Gick uppför i 2,5 timmar medan resten av familjen tog ett tåg för att komma upp.


I början var det skog och väldigt härliga stigar

landskapet var otroligt vacket

Bjuder på den här, det är i alla fall till den toppen man ser som vi ska. En bit kvar som sagt

På vägen upp kunde vi stanna och klappa hästar. Dessa hästar lever fritt i bergen och kalla för Pottok.

Man kan ju inte dirket klaga på utsikten



Här satte vi oss ner och hade matpaus, baguette, ost, morotsstavar och banan var det som bjöds.

Mera utsikt

och uppför var det vi skulle!

Målet i sikte. snart uppe

bara lite till!


Äntligen uppe...

och det var verkligen värt det!


Både jag och pappan hade gärna gått ner igen men eftersom det var en familjesemester tog vi snällt tåget ner igen med med resten av familjen!


Hemma igen


Nattåget kom fram till Paris 07.10 imorse. Det betydde slutet för en ganska okej semester med familjen ändå. Jag har varit nästan helt frånkopplad från omvärlden och bara pratat franska i 8 dagar. Men så mycke saker ja har sett som jag inte skulle fått gjort annars.
Här kommer några smakprov.














Semester

Jag kommer inte kunna blogga på över en vecka. Ikväll åker jag nämligen iväg med familjen på semster, vid halv 12 inatt går tåget och vi kommer fram imorgonbitti.
Kommer inte ens kunna ringa hem till min kära bror för att säga grattis och önska honom en härlig 18-års dag!

Vem har smittat mig?


Vaknade upp med ont i halsen och hoppade över träningen. Tänker verkligen inte bli sjuk nu! Jag åker ju nämligen iväg med familjen till södra frankrike imorgon. Vi ska till en stad som ligger nära gränsen till Spanien och precis vid Atlanten. Pappan sa att vädret kunde vara väldigt olika, antingen är det jättevarmt eller jättedåligt. Så det blir att både packa bikinin och fleceetröjan. Idag har Jenny och Cornelia varit hemma hos mig och kollat på film och käkat pizza. Tänkte stanna hemma ikväll så att jag förhoppningsvis mår bra imorgon igen. Barnen kom också hem idag och jag insåg att jag hade saknat dem, tänk att det skulle hända!

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag




I måndags besökte jag en park men Izabella och Ellinoora

parken heter Parc des Buttes-Chaumont. Det var en otroligt vacker park och jag tycker absolut det är värt att åka dit.

I en sådan här härlig sluttning satt vi och hade en liten picknick. Ellinoora hade gjort supergoda minipizzor och jag och izabella hade köpt massa frukt.


I tisdags spreng jag lite på stan med Izabella som försökte vårshoppa lite. Vi satt också på ett mysigt och lungt ställe i närheten av Hotel du Ville och fikade. På kvällen skulle jag träffa en av mina amerikanska vänner. Jag hade lite tid över innan jag skulle träffa henne så jag gick in på Fnac och köpte mig en ny bok eftersom jag den morgonen läst ut den andra Harry Potter boken. Blev den första boken i serien skriven av Jean M. Auel. Har läst alla böckerna i den serien på svenska förut utom den första, tänte därför testa läsa den på franska och se hur det går.


I onsdags var jag och Ellinoora kulturella och gick till Palais du Tokyo där man kan titta på modern konst. Fanns många tavlor i stilen kubism. Vi såg också en tavla målad av Picasso som vi inte alls kunde förstå oss på. Efter en eftermiddag av konst blev vi både trötta och hungriga så vi tog metron till Bastille och käkade asiatisk mat och fikade på Starbucks.

Igår träffade jag Jenny och Cornelia för att äta lunch. Blev sushi på en restaurang vid Les Halles. Efteråt åkte jag och Jenny vidare för att gå på bio. Jag hade inte fått upp min plånbok när vi kom fram till kassan så Jenny betalade för mig. Jag sa att jag kunde ju köpa lite godis åt oss för att betala tillbaka lite av vad biljetten kostade. När jag kom fram till disken med mitt lösgodis och en flaska vatten blev jag först helt ställd men detalade ändå snällt vad det kostade. Jag kan ju säga att jag aldrig mer köper godis på en fransk bio igen!

Såhär lite godis och en flaska vatten fick jag för över 11 euro. 11 euro!! rena rånet för en au pair.

jag vill inte


Den rena disken i diskmaskinen väntar på mig och jag sitter kvar vid frukostbordet och försöker hitta på saker att kolla på datorn så jag inte behöver göra det än. jag vill inte, det är inte mitt hus, jag är ledig. Det är inte mitt jobb men jag kan aldrig komma ifrån att det känns som det är något jag borde göra. Plocka ut diskmaskinen och ställa in mammans disk från imorse. För hon plockade såklart inte ur den, jag är ju hemma. Det är en sådan liten sak i vardagen, jag vet, det är bara att göra det. Men när det alltid är så att det är jag, jag skulle bara vilja skita i det och se vad som händer. Blir jag kanske av med jobbet då? För det är ju såhär men att bo i en familj som man jobbar för, man är alltid lite rädd att göra fel och man känner ständigt en press att tillfredsställa familjen. Jag vill inte vara ivägen och ibland vill jag också vara själv vissa stunder, då jag egentligen borde vara social och intresserad, men jag har väl också ett liv anatar jag. Ett eget liv i denna familj. Att leva i en familj som inte är ens egen är lika konfliktskapande som i en vanlig familj med enda undantaget att du inte kan ta upp det du stör dig på. För du får ju faktiskt bo där och de batalar dig så du får man väl ta familjen som den är, eller? Men ibland vill jag bara kunna säga att jag faktiskt vill sova på helgmorgonen utan att vakna av skrikande barn, en skrikande pappa eller hög musik. Jag vill säga åt mamman att någon gång diska de hon använt istället för att ställa det i diskhon för att jag är så snäll och gör det dagen efter. Jag vill skrika och säga att det borde finnas något i kylskåpet för det är inte lätt att laga mat när kylskåpet ekar. Jag vill säga att jag faktiskt får ha det hur jag vill på mitt rum, det är jag som sover där, det är jag som är där och det är det enda privatliv jag har. Och jag vill inte städa pojkens rum nu när jag är ledig, det är inte mitt jobb. Gör det själv vill jag bara säga men jag vågar inte utan säger istället "visst". Jag vill inte plocka playmobil bitar i en timme och städa undan hans gosedjur.
Jag vet att jag egentligen har det väldigt bra, jag är ju faktiskt ledig och borde kunna lägga sådär nån timme på att städa hans rum men egentligen, varför?
Barnen är inte hemma utan det är bara jag och föräldrarna den här veckan..har inte de då någon tid att städa pojkensrum själva. Nån tid på kvällen borde de ju kunna hitta för det för i grund och botten är det ju deras barn inte mina. Det är en sak jag är säker på.

Helgens fynd




Shortsen hittade jag på en vintagebutik i Bastille som heter Adöm. Jackan och väskan köpte jag igår på markanden vid Port de Vanves. Är så himla nöjd med min lilla väska som jag köpte för endast 2 euro!

Im gonna be a lady from the 80's


Idag blev det vintageshoppning på marknaden vid Port de Vanves. Jacka plus kjol och en väska för sammanlagt 10 euro! Hängde vid Sacre Coeur på eftermiddagen och på kvällen åt jag Libanesiskt men Cornelia




Julie's last day


Gårdagen bestod av att gå på museum med Cornelia, möta upp Ellinoora och gå till en vintage butik i Bastille och sen sitta i Tuiliers som är parken vid lovren tills klockan blev 8 så vi kunde gå och möta upp Julie och gå till en resturang. Blev en liten avskedsmiddag för henne och för ovanlighetensskull orkade ingen av oss ta efterrätt, vad är det egentligen som har hänt med oss?




Dagens outfit




Väldigt dålig bild men. Håller på och lärmig hur jag ska använda min plisserade kjol från H&M. Idag blev det med t-shirt, converse och ett halsband jag hittat bland mammas smycken.

Sommar, sommar, sommar. Wohoo!


Som ni förstår har det varit varmt idag, måste ha varit över 25 grader! Har hängt med barnen i parken hela eftermiddagen och har nu på kvällen insett att svenskt pigment och frank vårsol inte går ihop, har nämligen brännt mig för andra gången den här våren och det är bara den 6 april. Hur ska det här gå? jag som inte alls brukar bränna mig så lätt. Jag har just nu i alla fall väldigt snygga illröda partier på axlarna och i nacken och på armarna.





Sprang en sväng efter jobbet och när jag kom tillbaka runt nio tiden var det fortfarande både ljust och varmt. Och oj så gott det doftar ute på kvällen nu, syrenerna håller nämligen på att slå ut.

Musée d'Orsay


Här är några av mina favorit tavlor från musée d'Orsay just nu. Maurice Denis, Renoir, Van Gogh och Monet.







Vogue


Efter en superintressant konsthistorie lektion träffades jag och Ellinoora vi bestämmde oss för att gå till Musée D'Orsay. Hon hade aldrig varit där och jag ville gå dit igen eftersom vi just nu håller på och läser om impressionnismen och postimpressionnismen. Har aldrig tycket det varit så kul att gå på muséeum förut men nu när man känner att jag kan lite mer och känner igen de tavlorna men ser känns det så mycket mer intressant, kanske skulle man plugga konsthistoria när man kommer hem? Efteråt gick vi ut på stan för att leta efter ett ställe att sätta os att dricka kaffe på men det slutade med att vi köpte vykort på en bokhandel istället. Var bara tvungen att köpa dem. Ska absolut inte skicka dem till någon utan dessa ska hängas på väggen.





Vogue fransidor från 30-och 50-talet

Erasmusbåt och engelsk pub




Gick ut igår kväll med ett härligt gäng au pairer!

RSS 2.0